Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriMurphy, care a fost un personaj real, cu social security number & tot farafâstâcul, a postulat faptul că “Indiferent cât de imun la prostie este ceea ce produci, e doar o chestiune de timp ca un prost mai performant să își facă apariția”.
Articolul continuă mai jos
Adică nu te pune cu prostu’. Aparent banal, dar extrem de dificil de pus în practică. Pusul cu prostu’ înseamnă orice fel de activitate, inițiativă, discuție, controversă, care te poate aduce în poziția în care să faci uz de capacitățile tale superioare de prelucrare a informației. Nu de alta, dar cu cât mai superioare – pun intended – cu atât mai inutile...
1. Nu glumi. Prostul nu are umor și, pe deasupra, nici nu îl poate detecta la alții. Plus că nu face diferența între a glumi cu tine și a se glumi despre tine, așa că se supară instant.
2. Nu utiliza cuvinte plurisilabice, pentru că în loc să se ducă la dicționar să recupereze ce nu știe, se va duce la primul colț să se plângă că ești cu nasul pe sus. Ca să nu mai zic de faptul că va mai găsi repejor câțiva care gândesc ca el.
3. Nu face metafore/ comparații/ hiperbole/ parabole. O va lua personal, ca și pe umor, și se va supăra. Din nou. Stai în banca ta și vorbește la propriu, iar dacă circumstanța necesită mai mult decât vocabularul de bază, alege-ți alt interlocutor.
4. Nu utiliza propoziții lungi sau, Doamne-ferește, fraze. Îl ia capu’, că nu te poate urmări mai departe de primele douăzeci de cuvinte, și te va ține minte toată viața pentru ce i-ai făcut.
5. Self-evident – nu pune întrebări. În afara celebrului cum te cheamă, orice va veni dinspre prost pe post de răspuns este mai viciat decât un fișier corupt. De sfaturi nu mai vorbim...
6. Nu-l lăsa singur să execute task-uri multiple, pentru că la un moment dat va simți nevoia să îmbunătățească ceva, acela fiind și momentul în care proiectul tău nu mai valorează nici cât hârtia pe care a fost scris.
7. Nu-i face confesiuni din aria de vulnerabilitate, pentru că nu va înțelege decât că ești la nivelul lui, și te va trata ca atare. Adică va înțelege că în următoarea discuție are liber la strămoșescul tras de brăcinar.
8. Nu încerca să îi explici diferența de nivel dintre voi, asta are mai puține șanse chiar și decât a încerca cursul de jos în sus al apei, fie și în condiții de laborator.
9. Nu îl ruga să vorbească în numele tău, fie chiar și la ghișeul unde, fiind ocupat, nu ajungi să plătești apa curentă. Va găsi o modalitate să vină cu niște probleme de care nici nu știai că există. Din potențial mai simplă, viața ta va deveni cu muuult mai complicată.
10. Nu pune niciodată vreo vorbă bună pentru el. Asta, firește, dacă îți dorești să mai dai ochii cu oamenii la care îl recomanzi și cu alte ocazii.
Închei cu un ultim îndemn, cel mai firesc dealtfel, și care prin simplitatea lui le poate preveni pe toate cele zece de mai sus: dacă l-ai detectat pe prost, dă-ți voie să fii laș și ia-o, dragă, la fugă. E mai sănătoasă.
Citește mai mult despre aurelia dinu
Comentarii articol (4)