Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriM-am născut crezând că pot face multe lucruri. Toți ne-am născut așa. Întreabă un copil ce vrea să facă atunci când va fi mare și îți va da răspunsuri la care adulții nici măcar nu mai visează. Astronaut, arheolog, super-erou, casieră, croitoreasă. Dacă viața ne-ar putea păstra, cumva, îndrăzneala din copilărie, probabil c-am fi fost, ca persoane și ca societate, mult mai departe decât suntem astăzi.
Articolul continuă mai jos
Nicio frică nu ne intră în suflet deodată, năvălind acolo pur și simplu. Nu. Poate pentru că vrea să-și dovedească puterea, frica ne cuprinde încet-încet, pe măsură ce credem că avem lumea la picioare. E o cucerire lentă și tăcută care se încheie apoi, în adolescența târzie, când încrederea din copilărie rămâne doar un strop, cât să nu putem spune c-a murit de tot.
Despre acel strop de încredere vreau să vă povestesc astăzi. Despre el și despre modurile în care, depășindu-ți frica, poți realiza lucruri pe care ți-ai dorit întotdeauna să le faci. Am început să cred că una dintre fricile noastre cele mai mari e teama să ne reușească proiectele de suflet. Ne e teamă că, dacă am încerca și am eșua, pamântul se va deschide, cerurile se vor prăvăli și așa se vor termina toate. „Căci nimic nu e mai trist pe lume decât să încerci ceva și să nu reușești să-l duci la bun sfârșit”. Nu?
Așa am crezut și eu multă vreme. Că nu-i bine să faci aia și cealaltă, că nu-i bine să încerci ori să pornești pe un drum dacă nu ești sigur că vei ajunge la finalul lui. Și, câtă vreme nu există nimeni pe lumea asta care să-ți dea garanția că vei ajunge unde ți-ai propus, mai bine stai acasă, stai cuminte, stai în banca ta și eviți să te faci de ras.
Gândim asta, ciudat, în timp ce încercăm zeci de lucruri, în fiecare zi. Și majoritatea probabil că eșuează. Doar că sunt lucruri mici. Minuscule chiar. Cine se gândește că nu i-a ieșit din prima legătura perfectă la șireturile de la pantofi? Cine se gândește că n-a pus chiar toate tacâmurile pe masă? Cine vede altfel faptul că a uitat să ia de la magazin tocmai untul după care plecase? Iar de lucrurile mici nu ne pasă. Lumea noastră, în fond, e construită pentru măreție.
***
Tu la ce visezi? E genul de întrebare pe care, poate, ți-au mai pus-o mulți oameni până acum. Doar că acum nu-i despre povestit lucruri, e despre pus ideea ta pe masă, luat o riglă și multe - multe foi de hârtie și identificat detaliile, chiar și cele mai mici, care construiesc ansamblul visului tău.
Articolul pe care tocmai l-ai citit este una dintre lecțiile cursului nostru Cum să motivezi oamenii cu care lucrezi și să dezvolți proiecte pe care nici nu visai că le vei face. Avem și alte cursuri care pot antrena minți curioase pe platforma Inteligo.ro.
Citește mai mult despre cursuri inteligo, incredereLa inteligo.ro poți urma online cursuri de tot felul, în ritmul ales de tine. Dar pe lângă dorința de a împărtăși experiențele și informațiile pe care noi le avem, ne dorim și să intrăm în contact direct cu oamenii care ne urmăresc. De aceea, în fiecare săptămână vom veni cu subiecte noi de dezbătut legate de noi, oamenii, și de mecanismele care ne ajută să evoluăm constant în viață și carieră.
Comentariile sunt încurajate. :)
Comentarii articol (0)