Astfel, pe lângă măsurile pe care Ministerul Educației le-a stabilit deja pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în contextul epidemiei de coronavirus din țara noastră, recent au apărut și exemple concrete ale modului în care elevii vor primi note.
Mai exact, în documentul ministerului apar următoarele situații:
Situația 1: Dacă elevul are cel puțin două note în cel de-al doilea semestru, se încheie situația școlară utilizându-se acestea.
Situația 2: Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al doilea, se vor pune note pe baza activității online.
Situația 3: Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al doilea, dar nu poate primi notă pe baza activității online, a doua notă va fi considerată media obținută de elev în primul semestru.
Situația 4: Dacă elevul nu are niciun calificativ în semestrul al doilea, media primului semestru devine medie anuală.
Cele patru situații de mai sus și rezolvările pentru ele se aplică atât în cazul elevilor din învățământul primar, cât și celor din ciclul gimnazial, liceal, postliceal și profesional.
Suplimentar, ministerul a mai prezentat rezolvarea unei situații, cea de-a cincea, care se aplică doar elevilor mai mari, respectiv celor din ciclul gimnazial, liceal, postliceal și profesional.
Astfel, în cea de-a cincea situație prezentată de autorități, dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, profesorul decide, împreună cu elevul, data la care acesta din urmă poate susține o lucrare scrisă sau un proiect prin care să fie notat, nota de la această evaluare devenind, ca în cazul coringențelor, medie anuală.
Comentarii articol (0)