În prima parte a cărții, Brené analizează șase mituri referitoare la vulnerabilitate, iar apoi ne arată cum aceasta îi poate ajuta pe lideri să inspire încredere echipei pe care o conduc.
Pentru a putea transmite cât mai clar conceptele pe care le prezintă în carte, Brené se folosește de exemple atât din viața personală, cât și cea a soldaților sau a artiștilor. Preferata mea a fost paralela dintre leadership și parașutism. Autoarea povestește cum, înainte de a cuceri cerul, cei care își doresc să sară cu parașuta încep prin a învăța cum să atingă solul în siguranță după ce se aruncă de pe o simplă scară. Astfel, ei sunt pregătiți pentru eventualele aterizări problematice.
Ea continuă să explice că, deși liderii sunt conștienți de necesitatea unui training de reziliență, din păcate aceste abilități se învață abia după un eșec sau o criză. Recunosc că și eu împărtășeam această opinie, că pregătirea pentru o situație neplăcută ipotetică poate promova o cultură a așteptărilor joase.
În compania ei, Brown consideră ca este prioritar să-i învețe pe noii angajați aceste abilități, ca parte din procesul lor de integrare. Ea ne oferă și exemple de cum pot fi învățate aceste deprinderi. Cum ar fi crearea unui nou task însoțit de o listă de criterii care apoi să fie delegat și urmărit îndeaproape.
Cum știi dacă ți-ar plăcea să citești „Îndrăznește să conduci”:
- Dacă te pasionează psihologia în afaceri și cauți să înțelegi mai bine acest domeniu;
- Dacă ești în căutarea unei noi perspective prin care să formezi o conexiune cu echipa ta;
- Dacă încerci să îți găsești curajul la locul de muncă.
Bookster este o bibliotecă publică modernă, în care vei găsi cele mai bune cărți ale momentului, de la dezvoltare personală și profesională, la hobby-uri și beletristică. Peste 72.000 de abonați fac parte acum din comunitatea Bookster, inclusiv echipa avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)