Pentru dezbaterea de săptămâna asta, am plecat de la ideea că viața va reveni, încet-încet, la normal, iar oamenii, așa cum se întâmplă de obicei, vor uita multe dintre cele care s-au întâmplat și se întâmplă în perioada aceasta. Totuși, sunt unele lucruri pe care ar fi sănătos să nu le uităm: „Ar trebui, totuși, să nu uităm multă vreme consecințele erei în care mulți lideri și manageri au dat din coate, au mituit și pupat diverse, doar să ajungă șefi. Șefi în vremuri normale, când șefia însemna putere. Șefi care, în vremuri tulburi, au arătat cu adevărat ce sunt: niște incompetenți.” Tu ce părere ai? Spune-ne într-un comentariu. :)
Cursul săptămânii
Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști atunci când ai o afacere
Fie că ești la început de drum, fie că ești „veteran” în domeniul antreprenoriatului, cu siguranță ai nevoie să știi o mulțime de lucruri care să te ajute să ai grijă de afacerea ta, indiferent că este online sau offline.
Pachetul îți oferă șapte cursuri care să te ajute să înțelegi, încă de la început, cum ar trebui să funcționeze o afacere și care te învață care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când vrei să pășești pe drumul antreprenoriatului.
Lectura săptămânii
Leaderii mănâncă ultimii
Leadershipul nu e un permis pentru a munci mai puțin; e o responsabilitate de a munci mai mult. Și aici e problema: leadershipul înseamnă muncă. Înseamnă timp și energie. Efectele lui nu sunt ușor de măsurat și nu sunt întotdeauna imediate. Leadership înseamnă a le fi dedicat oamenilor.
Leadershipul, adevăratul leadership, nu este bastionul celor care stau în vârf. Este responsabilitatea tuturor celor care fac parte din grup. Omenirea a înflorit vreme de 50.000 de ani nu din cauză că suntem înclinați să avem grijă de noi înșine, ci din cauză că suntem stimulați să avem grijă de ceilalți. Nu este nevoie decât ca liderii să ne ofere un motiv bun pentru a ne pune unii în slujba celorlalți.
Webinarul săptămânii
Flexibilitate. Muncă de acasă sau concediere
Noile situații privind relațiile de muncă, mai ales în perioada de criză în sănătate în care ne aflăm au făcut ca angajatorul să poată administra mai greu raportul de muncă. Vom încerca să găsim soluții cât mai bune pentru ca angajatorul să poată să își îndeplinească obligațiile cât mai bine și cât mai eficient și să țină cont de toate drepturile salariatului pentru a nu fi ulterior tras la răspundere.
Podcastul săptămânii
Cum e să fii robot
Deja trăim printre roboți: ustensilele și mașinăriile precum mașinile de spălat vase sau termostatele sunt atât de integrate în viețile noastre, încât nici nu le mai considerăm a fi roboți. Cum va arăta un viitor cu încă și mai mulți roboți? Sociologul Leila Takayama împărtășește cu noi câteva provocări unice de a proiecta interacțiunile dintre om și robot -- și cum experimentarea cu un viitor robotizat ne conduce, de fapt, spre o mai bună înțelegere a nouă înșine.
Comentarii articol (0)