Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriMa gandesc cu drag la momentele cand cu mandrie si emotie paseam pe treptele Palatului de Justitie. Faceam pe atunci practica in timpul facultatii pe langa mari avocati pledanti ce mi-au devenit ulterior indrumatori si prieteni.
Articolul continuă mai jos
Astazi, Palatul de Justitie isi dezvaluie incet incet o noua fata.
Monument istoric reprezentativ pentru capitala Romaniei si pentru tara in general, Palatul de Justitie este una dintre cladirile bucurestene ce reprezinta stilul Renasterii franceze. Statuile care marcheaza intrarea simbolizeaza Legea, Dreptatea, Justitia, Adevarul, Forta si Prudenta. Salile edificiului poarta mai nou numele unor reputati magistrati, avocati si profesori de Drept. In tarile est europene, palatul de justitie este intotdeauna cuprins in circuitul turistic al unui oras sau altul.
Sincer imi place sa il privesc, nu ca pe un bloc de piatra care poate aduce placere ochiului sau venit la bugetul Ministerului Turismului, ci ca pe o particica din locul de munca. Ca tanar avocat pledant, imi creste inima sa vad noi conditii (chiar si in forma incipienta) atat pentru profesionistii dreptului cat si pentru justitiabili si sa constat ca judecatorii insisi pot avea parca mai multa prestanta ca inainte. Sincer, nu vreau sa imi aplec urechea la remarci de genul: "ai auzit de afacerea "Palatul de Justitie"?", pentru ca eu, utilizator final sper doar ca o data cu aceasta noua locatie sa se schimbe ceva, oamenii sa zambeasca mai mult si sa se bucure mai mult de ceea ce li se ofera.
Nu vreau sa fiu nici rautacioasa si sa ma intreb, retoric de altfel, de ce mobilierul este acelasi ca acum 4 ani, de ce nu am zarit in sala de judecata nici un aparat de aer conditionat sau de ce spatiile pentru avocati nu sunt prea generoase, ci vreau sa raman doar cu impresiile bune.
In general o casa noua ar trebui sa inspire si un suflu nou, o dorinta de mai bine, de mai frumos, de altfel. In schimb, era sa ne intalnim cu suflul exploziei, pentru simplul motiv ca romanul nu prea are ce face decat sa se distreze (sau sa mai amane dosarul cu un termen?) strigand "Atentat cu bomba!"
Vreau totusi sa privesc aceasta noua locatie ca pe un pas inainte, ca pe un o schimbare de mentalitate si de atitudine, dar pentru asta cred ca noi toti trebuie sa ne aducem atat cat putem contributia si bine ar fi sa putem cat mai mult.
Pana atunci sa ne ghidam in tot ce facem dupa maxima urmatoare: Jus est ars boni et aequi!
Av. Elisabeta Grigoriu
SCA "Banica, Marian si Asociatii"
Comentarii articol (0)