Înscrierile se pot face în perioada 18 octombrie - 5 noiembrie 2023, exclusiv în format electronic, iar documentele necesare pentru dosarul de recrutare trebuie depuse până la data de 24 noiembrie 2023.
Examenele vor consta în evaluarea cunoștințelor teoretice și evaluarea performanței fizice. Proba de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 7-13 decembrie 2023, candidații fiind repartizați pe centre zonale pentru susținerea probei eliminatorii, în funcție de arondare.
Evaluarea performanței fizice este obligatorie pentru toți candidații, indiferent de opțiunea lor, și se desfășoară în centrele zonale de selecție, conform arondării, sub supravegherea unității de învățământ respective.
Proba de evaluare a cunoștințelor este programată pentru data de 16 decembrie 2023 și se desfășoară la unitățile de învățământ alese, pentru candidații care au trecut cu succes proba de evaluare a performanței fizice. Această probă cuprinde subiecte la disciplinele: limba română, limbă străină (engleză sau franceză), legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne și a instituțiilor guvernamentale, educație civică și cetățenească. De asemenea, se va evalua capacitatea de analiză și sinteză, precum și raționamentul logic.
Lista provizorie cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs va fi publicată pe site-urile oficiale ale unităților de învățământ pentru care au optat candidații până la data de 17 decembrie 2023, ora 10:00. Contestatiile se vor putea transmite online la adresa de e-mail a unității de învățământ în termen de 24 de ore de la publicarea listei provizorii, urmând să fie soluționate în 48 de ore de la depunere.
Conform site-ului MAI, examinarea medicală se va realiza după organizarea probei scrise, în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.
În sesiunea de concurs curentă sunt disponibile 2.880 de locuri, distribuite astfel: 1.340 la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, 300 la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”- Cluj-Napoca, 240 la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, 350 la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgășani, 350 la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” – Fălticeni și 300 la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldești.
Din totalul locurilor, 52 sunt rezervate pentru minorități naționale.
Informații suplimentare privind înscrierea, procesul de recrutare și susținerea examenelor găsiți urmând acest link.
Comentarii articol (0)