Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriCand am terminat facultatea, si acest lucru se intampla undeva dupa 1989, am avut impresia ca lumea este un loc prea mic pentru mine. A trebuit sa invat apoi ca facultatea mi-a construit doar iluzia ca stiu o multime de lucruri. Stupoare…
Articolul continuă mai jos
Alin Popescu este avocat, specializat in drept informatic, in cadrul Cabinetului de Avocat "Alin Popescu".
Daca am sta sa privim cu atentie in jurul nostru, nu se poate sa nu observam ca jumatate dintre oamenii care trec pe langa noi zambesc. Ati putea spune insa ca o astfel de afirmatie are cel putin doua intelesuri. E ca in povestea cu paharul pe jumatate plin sau pe jumatate gol, pe care il observam cu totii intr-o maniera personala.
Cand am terminat facultatea, si acest lucru se intampla undeva dupa 1989, am avut impresia ca lumea este un loc prea mic pentru mine. A trebuit sa invat apoi ca facultatea mi-a construit doar iluzia ca stiu o multime de lucruri. Stupoare… Nu este asa!
La cateva luni dupa examenul de licenta, lumea mea incepuse expansiunea. Ramanea insa marea dilema pe care o are un absolvent de drept: Inconstienta vs. Responsabilitate.
Sistemul de invatamant din Romania, cel universitar mai ales, pregateste in principal teoreticieni. Dreptul insa, spre deosebire de stiintele exacte, nu ne lasa alternativa: practica face si desface carierele de success. Putem schimba ceva? Probabil ca da, daca am invata cu totii sa ne dorim cu adevarat un lucru: studentii, ca dreptul este o cariera care ti se potriveste sau nu, si nu o profesie la moda, ca dreptul este o profesie pentru care trebuie sa muncesti, la propriu, inca de pe bancile facultatii, si trebuie sa te chinui ad-literam sa ti- pasul cu practicienii; colegii mei, avocatii, consilierii juridici, etc., ca nimeni nu s-a nascut invatat si ca oamenii, salariati sau colaboratori, nu pot sa stie tot ce ne dorim noi sa stie si nu se pot comporta asa cum dorim noi daca nu ii formam in prealabil.
Incepand cu luna septembrie a acestui an, prin colaborarile importante pe care le-a contractat, Avocatnet.ro va actiona, printre altele, si ca un mediator intre studentii teoreticieni de voie de nevoie si profesiile de practicieni ai dreptului. Poate asa vom observa cu totii ca exista si studenti care merg la facultate, ca exista si studenti care muncesc din greu sa prinda cat mai multe lucruri utile, care viseaza sa devina buni practicieni stiind ca nu trebuie sa dea tunuri ci sa munceasca indelung pentru aceasta.
La fel insa, poate vom observa si ca avocatura, profesia de consilier juridic, etc., contin cu mult mai multe idei generoase decat vesnicele acuzatii de frauda, coruptie, profesii cu ziduri de aparare.
Astazi, 5 august, intr-o zi speciala pentru mine, mi-am propus doar sa nu uit sa va reamintesc faptul ca, in orice facem, exista o sansa pentru fiecare dintre noi. Tot ceea ce conteaza insa in cele mai multe cazuri este munca din spatele acestui dram de noroc, singura care face diferenta intre cei ce profita de sansa si cei care se recunosc invinsi.
Ca intotdeauna, astept replicile, criticile sau sugestiile dumneavoastra la emailul alin[at]avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)