Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriIn ziua in care Universitatile romanesti vor invita pentru prelegeri saptamanale practicieni care sa explice auditoriului adevarata fata a profesiei pentru care se pregatesc, doar atunci putem considera ca studentul roman nu are nici o scuza...
Articolul continuă mai jos
Alin Popescu este avocat, specializat in drept informatic, in cadrul Cabinetului de Avocat "Alin Popescu".
Am luat parte vineri la evenimentul decernarii diplomelor de participare catre cursantii scolii de vara "International Summer School on Intelectual Property Law ", printre ai carei parteneri media a fost si Avocatnet.ro.
Am avut placerea sa stau de vorba cu multi dintre cursantii acestei scoli de vara si a fost imposibil sa nu observ ca sunt multumiti de cursul care tocmai se incheiase. Erau in totalitate studenti, cativa si din strainatate, si au avut sansa sa invete de la specialisti practicieni de renume, cum se face consilierea in materia proprietatii intelectuale aplicate in lumea IT.
Daca opinia mea ar conta, as propune organizarea cat mai des posibil a astfel de evenimente. Studentul roman are nevoie de ele ca de aer, pentru ca altfel nu i se ofera nici o sansa la terminarea studiilor. De asemenea, as invita cat mai multe cabinete de avocatura sa ia exemplul NNDKP, a caror idee de a organiza si finanta un astfel de eveniment este unica in Romania pana acum.
Felicitari !, Domnilor si Doamnelor organizatori, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, asociatiile ARDD si ELSA.
In strainatate, in tarile pe care noi le numim civilizate sau superindustrializate, sistemul de invatamant se fereste pe cat posibil de o teoreticizare prea mare a materiilor de studiu. Practicieni de renume, a caror varsta porneste de la 20 de ani chiar, ofera tuturor posibilitatea, prin prezenta lor activa la seminarii si sesiuni de training cu studenti ai celor mai diverse asezaminte academice.
Practica a devenit in acele state un element de baza in pregatirea viitoare a unui elev sau student. De ce? Stim cu totii raspunsul...: tocmai pentru a se evita astfel socul studentului teoretician care la finalizarea cursurilor se trezeste pus fata in fata cu realitatea practica si cruda.
Studentul roman cunoaste prea bine tot acest mecanism. Studentului la drept, spre exemplu, ii este predata o materie extrem de specializata ca Dreptul Informatic, de catre profesori transformati peste noapte. Sistemul de invatamant, rigid de cele mai multe ori, cuprins de porniri narcisiste si absurde, a indepartat practicianul menit sa asigure acel echilibru extrem de necesar intre vocatia de student si obligatia de practician.
In ziua in care Universitatile romanesti vor invita pentru prelegeri saptamanale practicieni care sa explice auditoriului adevarata fata a profesiei pentru care se pregatesc, doar atunci putem considera ca studentul roman nu are nici o scuza pentru nepriceperea, nestiinta sau ignoranta sa.
Comentarii articol (0)