Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Autori Gabriela Plesa

Gabriela Plesa general manager, Global Mobility

http://www.globalmobility.ro/

Gabriela Plesa este consilier juridic definitiv cu o experienta de 16 ani in domeniu, specializata in domeniul imigrarilor si al mobilitatii internationale, resurselor umane si in domeniul dreptului muncii-litigii de munca, acoperind o plaja larga de sectoare economice: industria auto, IT, industrie extractive si petroliera, constructii civile si dezvoltatori imobiliari, FMCG. De-a lungul carierei, a coordonat procedurile de angajare/obtinere a dreptului de sedere in Romania pentru un numar de peste 2.000 de angajati straini din state non-UE si UE precum si proceduri de detasare transfrontaliera a angajatilor romani. Ea a fost implicata in proceduri de detasare atat catre state UE cat si state din afara Uniunii Europene. Aria ei de competenta profesionala cuprinde, de asemenea, domeniul dreptului civil, comercial si consultanta corporate.

ACCES PREMIUM

Companiile își pot optimiza masiv costurile cu resursele umane prin detașarea angajaților non-UE la companii terțe

Gabriela Plesa în Resurse umane
general manager, Global Mobility
5 Februarie 2020 | 0 | 964

În contextul în care mulți dintre lucrătorii non-UE (Uniunea Europeană) sunt angajați în activități cu potențial sezonier (construcții, HoReCa etc.), în mod constant intervine întrebarea dacă acești lucrători pot fi detașați la o companie terță, în condițiile Codului Muncii. Răspunsul este da, însă foarte puține companii din România sunt conștiente de acest lucru. Citește articolul

~ final articole autor ~