avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Autori HVB Bank Romania

HVB Bank Romania


 
 HVB Bank Romania este membra a HVB Group, una dintre cele mai importante institutii bancare europene, cu peste 58.000 de angajati, 2000 de sucursale si 9,8 milioane de clienti. HVB Bank Romania este succesorul legal al Bank Austria Creditanstalt, prezenta in Romania inca din septembrie 1998. In cadrul HVB Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru piata din Europa Centrala si de Est, coordonand una dintre cele mai mari retele din regiune, cu 900 de sucursale in 11 tari.
 
 HVB Bank Romania ofera atat de avantajul cunoasterii pietei locale, cat si de cel al apartenentei la un important grup bancar. Iar principalele beneficii pentru clienti sunt produsele si serviciile standardizate, de inalta calitate, riscul integrat, precum si managementul profesionist al capitalului.
 
 HVB Bank este singura bancã germanã din România prezentã sub nume propriu. Pe aceastã piaþã, grupul german oferã prin intermediul HVB Bank Romania, HVB Leasing si CA IB Securities, produse si servicii financiar-bancare de investire, finantari, servicii de consultanta, de cash-management, etc. atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice.
 
 Conform rezultatelor preliminare, HVB Bank Romania inregistra la finalul anului 2004 active totale in valoare de 41.646 miliarde lei, cu 97,40% mai mari decat in 2003, si un profit net de 788 miliarde lei, cu 70,60% peste cel din anul precedent. Randamentul la capital a fost de 56%, raportul costuri administrative / venituri nete operationale 39%, iar indicele venitului per angajat 6 599 milioane lei. La finalul anului trecut, banca deservea 27.500 de clienti prin intermediul a 12 sucursale, avand 311 angajati.
 
 "Sunt foarte multumit de evolutia bancii in 2004. Rezulatele confirma inca o data tendinta de crestere inregistrata de HVB Bank in ultimii ani si reprezinta un pas important in dezvoltarea bancii. Din perspectiva acestei evolutii, sunt convins ca HVB Bank Romania va continua sa detina o pozitie de lider pe segmentul corporativ si se va dovedi, si pe viitor, un partener de incredere pentru fiecare dintre clientii nostri", declara Dan Pascariu, Presedinte al HVB Bank Romania.
 
 HVB Bank si-a consolidat pozitia pe piata romaneasca datorita unui ritm de dezvoltare sustinut. Flexibilitatea si cresterea constanta a performantei au definit atat oferta destinata persoanelor juridice, cat si diversificarea continua a portofoliului de produse si servicii adresate persoanelor fizice.
 
 Anul 2004 a adus o dezvoltare semnificativa a segmentului de "retail". Venitul operational aferent a crescut cu 269% fata de cel din 2003, volumul portofoliului de credite este cu 270% mai mare, iar numarul clientilor cu credite a crescut si el cu 535%. Numarul total al utilizatorilor de Online B@nking (serviciul de administrare a finantelor personale prin Internet) este cu 190% mai mare decat in 2003. Segmentul de "retail" a inregistrat o activitate intensa in ultimele 12 luni. Ca raspuns la cererea inregistrata pe piata, au fost lansate noi produse precum Creditul Auto, Creditul pentru Studii si Conturile de Economii. Noile oferte au respectat strategia bancii de a oferi produse adaptate cerintelor specifice ale clientilor, in conditii de maxima transparenta in ceea ce priveste costurile si conditiile de acordare.
 
 Un nou concept - pachetele de produse si servicii dedicate persoanelor fizice autorizate - a fost implementat de HVB Bank in 2004. Prin intermediul sau, clientii pot beneficia de o gama larga de produse, dar si de o maxima eficienta a costurilor. Consilierea financiaraãeste un alt domeniu dezvoltat de HVB Bank Romania pentru clientii sai, serviciile de "private banking" jucand un rol central in aceasta noua orientare.
 
 Lansarea HVB Info Center, colaborarea cu BERD pentru acordarea creditelor ipotecare, parteneriatul cu Allianz-Tiriac si cu Generali Aigurari, precum si cel cu Gemini Capital Consult, ultimul pentru dezvoltarea fortei mobile de vanzare, sunt alte repere care au marcat activitatea de "retail" a anului trecut.
 
 2004 a continuat tendinta de crestere inregistrata de banca si pe segmentul de "corporate". HVB Bank Romania impreuna cu Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) au stat la baza unora dintre cele mai importante tranzactii din Europa de Sud-Est. In 2004, HVB Bank Romania si BA-CA au initiat sau au facut parte din consortiile bancare de intermediere pentru Terapia SA - 25 milioane USD; Telemobil - 40 milioane USD; ALRO Slatina si Marco Industries, principalul actionar al ALRO - 105 milioane USD; Tuborg Romania - 40 milioane USD (HVB Bank Romania a acordat companiei Tuborg si un credit aditional de 10 milioane USD); Rompetrol Rafinare, membra a grupului Rompetrol - 85 milioane USD, etc
 
 In 2004, HVB Bank Romania s-a dovedit inca o data cea mai activa banca de pe piata imobiliara, cu peste 100 de clienti si cu mai mult de 163 milioane EUR in angajamente de real estate. Anul trecut, HVB Bank a dezvoltat proiecte de referinta, precum finantarea Cefin Logistics Park (75 milioane EUR - valoarea totala a proiectului), cel mai mare centru logistic si de distributie din Bucuresti, si finantarea Plaza Romania, cel mai mare centru comercial din tara (45 milioane EUR).
 
 In acest moment, HVB Bank Romania deserveste peste 30.000 clienti prin cele 12 sucursale deschise in cateva dintre cele mai importante orase din tara: Bucuresti, Timisoara, Oradea, Cluj, Brasov, Constanta, Sibiu, Arad si Ploiesti.

Contact:
www.hvb.ro
Sediul Central Bucuresti
 Piata Charles de Gaulle Nr. 15
  011857 Bucuresti, sector 1
 Tel. 021 203 22 22

~ final articole autor ~