Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebări
Asigurarea obligatorie a locuintei
Proprietarii sunt obligaþi sã-ºi asigure casele în termen de ºase luni, altfel vor fi amendaþi de primari. Preþul unei poliþe este de 10 euro, respectiv 20 de euro, în funcþie de tipul locuinþei. Despãgubirea se acordã doar pentru pagubele produse de calamitãþile naturale.
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), societate comercialã constituitã prin asocierea a 13 companii de asigurãri, a început ieri emiterea poliþelor de asigurare obligatorie a locuinþelor împotriva cutremurelor, alunecãrilor de teren sau inundaþiilor. „Inundaþiile din ultima lunã a determinat PAID sã demareze emiterea primelor poliþe chiar dacã un pachet de modificãri legislative este încã în Parlament", a declarat Angela Toncescu, preºedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor (CSA).
Preþul poliþei: 10 euro sau 20 de euro
Aproximativ 8,3 milioane de proprietari sunt obligaþi sã-ºi asigure casele în termen de ºase luni. În caz contrar, vor fi amendaþi de primari cu sume cuprinse între 100 de lei ºi 500 de lei. Preþul unei poliþe este de 10 euro pentru locuinþele de tip B - construcþie cu pereþi exteriori din cãrãmidã nearsã sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic (35% din total), respectiv 20 de euro pentru casele de tip A - cu structurã de rezistenþã din beton armat, metal sau lemn (65%).
Pentru asistaþii sociali, aproximativ 400.000 de proprietari, primele de asigurare vor fi plãtite de administraþii din bugetele locale. Astfel, aproape 6,6 milioane de euro urmeazã sã fie plãtite de administraþii asigurãtorilor. Societãþile nu vor încheia poliþe pentru proprietarii locuinþelor cu risc seismic ridicat ºi nici pentru cei care au fost afectaþi curând de inundaþii. „Proprietarii caselor afectate de inundaþii, dacã îºi încheie astãzi poliþa, nu vor primi despãgubiri. Trebuie sã-ºi refacã locuinþele aºa cum au fost înainte ºi abia apoi vor putea fi asigurate", a explicat preºedintele CSA.
Sursa "Adevarul"
www.revistadeasigurari.wordpress.com
fără prieteni în comunitate