Descrierea activității consultantului
Administratorul sau contabilul, cine raspunde in fata legii ? Aceasta e intrebarea !
Raspunsul LEGAL, COMPLET si SALVATOR pentru problemele dvs. se afla aici !
Zilnic in mass media explodeaza stiri despre infractiuni de evaziune fiscala de milioane de euro prejudicii aduse STATULUI, urmate de masuri preventive si asiguratorii in randul administratorilor unor societati comerciale. A cui e vina pentru nedeclararea unor venituri sau inregistrarea in contabilitatea a unor cheltuieli fictive, in baza unor documente false sau in lipsa unor documente justificative ? Administratorul striga „contabilul!”, iar contabilul arata incriminator spre administrator: ”era datoria lui sa verifice!”. Cine e vinovat ?
In mod normal...
Cand niste oameni se aduna laolalta intr-o societate comerciala, o fac cu un scop, avand in minte un plan de dezvoltare, niste tinte de atins. Lucreaza toti, in consens, pentru atingerea lor, respectand cadrul legislativ. Pana aici toate bune si frumoase ! Aceasta e normalitatea si este valabila pretutindeni !
Numai la noi, NU !
La noi, administratorul si contabilul arata acuzator unul catre celalalt, aruncand fiecare vina in carca celuilalt! Cat de benefica poate fi aceasta situatie pentru economia societatii comerciale mai sus pomenite ? Cat de expusa repercusiunilor legii devine ea din cauza incapacitatii administratorului / contabilului ?.
Concediul fara plata suspenda perioada de preaviz in cazul concedierii ?
Conform Legii nr. 12/2015 absentele nemotivate de la munca si concediile fara plata trebuie scazute din vechimea in munca.