Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebări
1. Traduceri engeza si franceza (neoficiale);
2. Planul de afaceri al firmei (engl. Business plan) pornește de la obiectivele firmei, în concordanță cu scopul, misiunea și cu strategia acesteia. Mai exact, obiectivul unic de maximizare a valorii întreprinderii este în strânsă dependență cu interesele persoanelor din întreprindere (manageri, acționari/ proprietari) sau din afara acesteia (investitori sau autorități de reglementare și autorizare).
3.Interesul meu il reprezintă educația financiara a antreprenorilor și planul de afaceri, precum și valoarea firmelor.. Companiile românești se confruntă cu dificultăți în a se adapta erei globalizării, digitalizării și robotizării, omițând, în mod eronat, să își determine obiectivul principal de activitate de maximizare a valorii și de a lua măsurile necesare pentru atingerea acestui scop, evitând astfel crizele financiare. Firmele mici, IMM-urile și alte companii care nu urmăresc crearea de valoare, prin obiectivul și misiunea pe care le-au stabilit, nu beneficiază de oportunitățile actuale și finanțare, neputând face față riscurilor și incertitudinilor sau mediului puternic concurențial actual, capitalizarea lor de piață fiind foarte scăzută.
4.Activitatea întreprinderii ar trebui să genereze costuri mai mici sau alte beneficii economice, cum ar fi dividendele distribuite, creșterea valorii firmei sau a prețului acțiunilor (pentru firmele listate), aspecte ce se reflectă în planul de afaceri al firmei. Identificarea factorilor valorii întreprinderii și a indicatorilor relevanți se face din patru perspective esențiale, respectiv acționarii/proprietarii, investitorii, managerii, creditorii și autoritățile de reglementare și autorizare. Pandemia (CO-VID) a scos în evidență vulnerabilitățile firmelor, obligându-le să se restructureze sau sa își restructureze reteaua de parteneri. Similar, în plan personal, fiecare persoană a trecut printr-un proces similar.
5. Societatea pe acțiuni este cea mai disputată entitate juridica, atât doctrinar, cât și jurisprudențial, din familia societăților și reprezintă forma de organizare a instituțiilor financiare nebancare înscrise în Registrul general (și în Registrul special, în anumite cazuri), conform reglementărilor Băncii Naționale a României. Cadrul legal aplicabil specific activității instituțiilor financiare nebancare este constituit de Legea nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare, ce reglementează condițiile minime de acces la activitatea de creditare şi desfășurarea acesteia pe teritoriul României prin instituțiile financiare nebancare, precum și de Regulamentul nr. 20/2009 privind instituțiile financiare nebancare; iar în conformitate cu art. 6 alin. (3) din Legea nr. 93/2009, organizarea și funcționarea instituțiilor financiare nebancare sunt reglementate de prevederile acesteia și completate, după caz, cu cele ale Legii nr. 31/1990. Condiţiile minime de acces la activitatea de creditare şi desfăşurarea acesteia pe teritoriul României prin instituţiile financiare nebancare sunt stabilite prin legi speciale, iar actul constitutiv contine mai multe particularitati. IFN, spre deosebire de bănci, nu atrag depozite, însă, conform legislației, se află sub supravegherea sau monitorizarea BNR