Pe avocatnet.ro găsești mii de consultanți, din diferite domenii, pe care îi poți contacta direct.
Află cum!
Pe avocatnet.ro se fac lunar mii de cereri de consultanță către consultanții înscriși.
Află detalii!
Vrei să afle și alții câte lucruri știi în domeniul tău de activitate?
Răspunde la întrebăriNu ca pana acum n-am fi facut-o. Dar, in continuarea momentelor in care discutam unul sau altul dintre aspectele istoriei si evolutiei acestui proiect, a venit vremea sa discutam despre lucrurile care ne plac, nu ne plac, despre perspectivele de evolutie si asa mai departe. Daca AvocatNet.ro te-a ajutat pana acum in vreun fel, citeste articolul de mai jos si spune-mi parerea ta despre modul cum vedem noi evolutia AvocatNet.ro in viitor. Multumesc.
Articolul continuă mai jos
Primim zilnic, pe mail, zeci de intrebari. Primim telefoane si ne abordeaza direct oameni care vin la sediul nostru. "M-ar ajuta sa scrieti un articol pe tema asta", "As vrea sa-mi explicati asta", "Ar fi excelent sa ne povestiti cum sta treaba cu...".
Ne-am asumat munca de a explica legislatia Romaniei si am ajuns sa o facem atat de bine incat oamenii vor sa afle din ce in ce mai multe de la noi. Si nu vorbesc despre Forum, unde intrebarile vin constant si oameni extraordinari ofera benevol raspunsuri, vorbesc despre munca titanica de explicare in timp real a legislatiei pe care o face redactia AvocatNet.ro. Jurnalisti de profesie, convertiti in oameni care inteleg toate dedesubturile unui hatis legislativ, acesti oameni indura, zi de zi, o avalansa de informatie si termene extrem de precise de livrare a unor explicatii valide.
Explicam legislatia pe limba omului obisnuit
Intr-o lume in care legislatia era explicata prost pana mai ieri, intr-o lume de de tabloide mai mult sau mai putin declarate ori in care limba de lemn este predominanta, AvocatNet.ro a devenit o gura de aer proaspat de care aveam cu totii nevoie. Intr-un fel, am preluat rolul unei autoritati a statului, care ar fi trebuit sa puna ordine in mizeria legislativa actuala si sa ofere o directie. Dar statul n-are astfel de interese. Uneori cred ca, dimpotriva, sistemul isi trage seva din mizerie.
Au trecut, pe rand, ani si ani in care ne-am bazat pe publicitate ca forma de sustinere a proiectului. Veniturile erau rezonabile, insa in discutie apare un mare DAR. Pentru necunoscatori, am sa amintesc faptul ca, in piata media, au existat 2 mari situatii de insolventa/faliment in ultimii 5 ani.
Realitatea Catavencu, trust aflat acum in faliment (cred) si Mediafax (trust aflat acum in insolventa) au ravasit piata si au determinat publicatiile a caror publicitate era vanduta prin intermediul echipelor lor de vanzare sa piarda bani. Noi am fost acolo si la unul, si la celalalt dintre evenimente. Am pierdut bani si intr-un caz, si in celalalt. Cu toate acestea, am continuat sa credem in visul nostru si sa sustinem AvocatNet.ro din toate puterile (inclusiv financiare), ca lucrurile sa mearga mai departe.
Un viitor in care sa eliminam, incet-incet, publicitatea
La ultimul dintre cele evenimente, insa, am luat o decizie. Incet-incet, vom renunta la accentul pus pe publicitate. Vom pune accentul pe alte surse de venituri tocmai pentru ca ele, indiferent de situatie, ne vor asigura acea independenta financiara de care avem nevoie.
Independenta de agentiile de publicitate, independenta de branduri si independenta de trusturi intermediare cu care nu stii niciodata cum te vei intelege pana la final. Asa au aparut SuperLege.ro, Bursa de Servicii si, mai nou, Alertele personalizate AvocatNet.ro.
Cu toate aceste surse de venit vom finanta evolutia viitoare a AvocatNet.ro. Si planurile sunt mai mult decat indraznete.
Un AvocatNet.ro pentru romanii din Italia sau Spania
1. Vrem sa putem oferi romanilor plecati in Italia, Spania sau alte tari ale lumii, propria lor versiune de explicatii venite de la AvocatNet.ro.
2. Vrem sa putem dezvolta redactia, astfel incat sa oferim explicatii si clarificari pe domenii din ce in ce mai extinse din legislatie.
3. Vrem sa ne dezvoltam infrastructura tehnica, in asa fel incat sa facem fata dezvoltarilor din ce in ce mai extinse pe care le presupune lumea AvocatNet.ro.
4. Vrem sa extindem productiile media AvocatNet.ro si sa putem crea continut video cat mai interesant pentru cititorii nostri. Vrem sa ajungem in televizoarele voastre cu informatie si mult mai departe decat atat.
5. Si aici e doar lista scurta a planurilor.
Continutul si Forumul AvocatNet.ro vor ramane intotdeauna gratuite
Pentru ca toate aceste planuri sa devina realitate, insa, avem nevoie sa spunem clar un lucru:
1. Continutul clasic al AvocatNet.ro va ramane intotdeauna gratuit. Articolele scrise de noi, stirile si analizele pe care colegii de la redactie le publica zilnic vor putea fi citite in continuare fara nicio problema, fara niciun cost.
2. Forumul AvocatNet.ro, cu tot ce implica el, va ramane o platforma gratuita pe care ne-am dori sa avem resurse suficiente pentru a o dezvolta asa cum merita.
3. Vom oferi cu plata unele servicii tintite in special catre afacerile care utilizeaza AvocatNet.ro ca pe un instrument de lucru: SuperLege, Bursa de Servicii, Alertele Personalizate. Consideram ca abonamentele pe care le-am creat, oferite la preturi suficient de mici pentru o afacere (100 euro anual + TVA nu inseamna mult), sunt suficient de atractive pentru a ne asigura dezvoltarea constanta si de durata.
Nu suntem nesimtiti, vrem doar sa putem face si mai mult bine
Am primit, in ultima vreme, mai multe mailuri de la oameni care ne acuzau ca nu ne mai ajung banii, ca suntem nesimtiti ori nesatui pentru ca am introdus un abonament pe Alertele trimise de AvocatNet.ro (acele emailuri care se primesc, punctual, in timpul zilei, cand se intampla un eveniment important). Am primit, e adevarat, si e-mailuri care ne povesteau ca inteleg ideea introducerii abonamentelor si ca e normal sa ne dezvoltam asa. Ne-au scris alti oameni in ideea ca "Romania e saraca, trebuie sa oferiti totul gratuit". Am raspuns personal tuturor acestor oameni pentru ca mi s-a parut normal sa spun si povestea noastra. Cu toate astea, cred ca e nevoie sa discutam un subiect pe care l-am tot evitat noi, romanii, in toti acesti ani.
Proiectele geniale se fac cu oameni buni. Oamenii buni costa bani. Sa mentii intacta si sa dezvolti o echipa creatoare si multumita nu e usor deloc. Pune la un loc programatori, redactori, oameni de vanzari sau creatie, oameni cu vise si idei diferite, da-le un scop si incearca apoi sa le oferi suficient de multe motive sa renunte la propunerile concurentilor pe care i-ai lasat in urma in toti acesti ani. Proiectele bune nu pot exista decat in conditiile in care ele sunt independente si finantate corespunzator.
Pentru ca AvocatNet.ro sa ramana gratuit in esenta serviciilor sale, e nevoie sa existe servicii platite. Pentru ca cititorii nostri sa continue sa beneficieze de informatiile pe care le oferim, e nevoie de unele servicii platite. Ne dorim sa nu va mai stresam cu publicitate, ne dorim sa dezvoltam continutul si, mai multe decat orice, ne dorim sa putem continua sa ajutam Romania asa cum am facut-o si pana acum.
Dar, pentru asta, trebuie sa intelegem cu totii ca binele nu vine decat atunci cand e sustinut.
O zi frumoasa.
Citește mai mult despre editorial
Comentarii articol (61)