avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... evitarea dublei impuneri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

evitarea dublei impuneri

Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul juridic? Cf Art. 12 pct. 1 din Conventia pntru evitarea dublei impuneri, ele sunt impozabile in Italia (regula), iar cf. Art. 12 pct. 2 din aceeasi Conventie, ele pot fi impuse in Romania. Nu exista inca intre Romania si Italia vreun acord cu privire la aplicarea limitarilor stabilite de Art. 12 pct. 2
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2007
i_simina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 16:20, 9 Octombrie 2008
mihulia a scris:

Scuze ! m-am exprimat intr-un mod nefericit.
Ma refeream la impozitul retinut la sursa.


Una este retinerea la sursa si alta ce ati precizat dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Retinere la sursa melchior melchior ce fel de servicii europene poate primi o persoana juridica romana care sa nu fie impozitate cu retinere la sursa? (vezi toată discuția)