avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul CAS angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul CAS angajator

Va rog sa-mi raspundeti cum se calculeaza CAS angajator 20,8%, pentru brutul compus din brut evectiv lucrat + brut concediu medical din fondul de salarii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:25, 24 Ianuarie 2012
Se calculeaza in felul urmator:
20.8% x [venitul brut realizat + 708 : la nr. de zile lucratoare din luna x nr. de zile lucratoare de concediu medical)
Unde 708 reprezinta 35% din salariul mediu pe economie.
Nu stiu ce formula este la declaratia 112 dar lamuriti-ma si pe mine ca indiferent ce formula aplic nu e bine....la sectiunea C - CAS angajator la conditii normale de munca nu-mi da suma corecta....imi da mai putin cu 1482 lei mai putin de plata fata de stat si nu e corect.....am aplicat formula de mai sus, nu am concedii medicale la decembrie 2011 ci pur si simplu brutul realizat si cu formula de sus imi da diferenta mult mai mare la total de plata....in stat am o suma de plata iar in declaratia 112 iese suma de plata cu 1482 lei ceea ce e aberant si nu-mi dau seama daca formula e corecta....repet formula de mai sus am aplicat-o si degeaba tot nu -mi da suma corecta care mi-o spune la validare anaf.
Despre ce formula vorbiti? Daca nu aveti in luna cm suportate din fd. de salarii,daca aveti toti salariatii ce lucreaza in conditii normale de munca,atunci aplicati cota de 20,8%la fondul de salarii brut realizat in luna...
exact asa am facut si nu-mi da valoarea de exemplu la un venit total brut realizat de 1000 lei trebuie sa-mi dea de plata 208 lei ....ei in acel pdf descarcat de la anaf imi da 154 lei spre exemplu ...si numai la luna decembrie mi s-a intamplat....pana acum valoarea a scos-o bine si nu inteleg de ce?
Cred ca este o eroare in program,nu-mi explic alcumva diferenta. Adresati intrebarea la fisc,unde depuneti declaratia 112.

Alte discuții în legătură

Cas danabunea danabunea Buna ziuaa. Am la statul de salarii un concediu medical. Am aflat baza de calcul care e 791 lei. Cum calculez CAS 10,5% si 20,8%?? 3 zile sunt platite de ... (vezi toată discuția)
Baza calcul cas pentru cm ionutght ionutght Buna ziua! Conform Codului fiscal , art. 296^11, \"Pe perioada in care salariatii beneficiaza de concedii medicale si de indemnizatii de ... (vezi toată discuția)
Calcul cas la concedii medicale 2011 valyneagu29 valyneagu29 s-a modificat in 2011 modul de calcul al cas pentru concedii medicale, nu mai este 20.8%, respectiv 10.5% la salariul minim? (vezi toată discuția)