Baza de calcul al contribuţiilor sociale pentru veniturile sub forma indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate
Pe perioada în care persoanele prevăzute la art. 2963 lit. a) şi b), precum şi cele prevăzute la art. 1 alin. (2), la art. 23 alin. (2) şi la art. 32 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 339/2006, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concedii medicale şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, cu excepţia cazurilor de accident de muncă sau boală profesională, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat este suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut, prevăzut la art. 2964 alin. (3), corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical.
Sal. mediu brut e 2020. Pt. 20.8 nu sunt sigura dac e tot asa sau 20.8*sal. minim brut ???
In declaratia 112 baza de calcul CAS pentru medical calculeaza 35%*sal mediu ec (2022)/ziua medicala si la 10.5% si la 20.8%, LA TOATE VENITURILE inclusiv la salariati.
Ciudat este ca nu mai exista rubrica (sau nu am observat eu?) de trecut sumele de recuperat din lunile anterioare, probabil de aceea au cerut cei de la CNAS Declaratia-inventar.
Cert este ca nu mi-au primit certificatele medicale, spun sa le pastram si cand stringem mai multe sa facem cerere de recuperare (formulare, unde de depui?)...