avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul CAS angajat/angajator aferent concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul CAS angajat/angajator aferent concediu medical

Buna ziua,

Am in 01.2011 un concediu medical , iar programul utilizat calculeaza CAS pentru zilele de concediu medical utilizand ca baza lunara 2022*35% ( in loc de salariul minim de 670) . Cei de la ANAF au spus ca nu sunt inca norme. Este corect?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 14:56, 16 Februarie 2011
2022*35% , corespunzator numarului zilelor lucratoare din concediul medical.

Nu cred ca o sa schimbe ceva normele.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil
Imi puteti spune unde a fost reglementat? Eu am gasit in OUG117/2010 numai referire la someri in concediu medical cu aceasta formula de calcul.

Multumesc mult
Cu placere
Cod fiscal 2011
Titlul IX2
CONTRIBUŢII SOCIALE OBLIGATORII
Art. 296 -11

Baza de calcul al contribuţiilor sociale pentru veniturile sub forma indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate

Pe perioada în care persoanele prevăzute la art. 2963 lit. a) şi b), precum şi cele prevăzute la art. 1 alin. (2), la art. 23 alin. (2) şi la art. 32 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 339/2006, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concedii medicale şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, cu excepţia cazurilor de accident de muncă sau boală profesională, baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat este suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut, prevăzut la art. 2964 alin. (3), corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical

Multa bafta

ps. era sa uit contributia la fond risc in caz de medicale

Tot cod fiscal
Art. 296 -5

(5) Pentru persoanele prevăzute la art. 2963 lit. e) şi g), baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurare la accidente de muncă şi boli profesionale reprezintă suma câştigurilor brute realizate lunar de persoanele prevăzute la art. 2963 lit. a) şi b), respectiv salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical, cu excepţia cazurilor de accident de muncă sau boală profesională.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Popa Adrian, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia pentru accidente de munca AMANDINA AMANDINA Baza de calcul a contributiei pentru accidente de munca, in cazul unui concediu medical a ramas aceeasi, sal.minim/nr.zile lucratoare din luna x nr.zile ... (vezi toată discuția)
Retineri din indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca larrym larrym Buna seara! puteti sa-mi spuneti ce contributii se opresc din indemn.de conc.medical? si care e baza de calcul pentru somerii aflati in CM? Daca am inteles ... (vezi toată discuția)
Calcul cas la concedii medicale 2011 valyneagu29 valyneagu29 s-a modificat in 2011 modul de calcul al cas pentru concedii medicale, nu mai este 20.8%, respectiv 10.5% la salariul minim? (vezi toată discuția)