avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Leasing de personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Leasing de personal

Buna
O intrebare delicata cu privire la angajatii preluati de la o firma de leasing personal.
De la inceputul anului 2011, un numar de persoane au fost puse la dispozitia institutiei noastre printr-o firma de leasing de personal. Incepand cu luna aprilie s-au incheiat contracte de munca pentru persoanele respective, renuntandu-se la firma de leasing.
Problema aparuta ar fi ca persoanele respective nu au beneficiat de concediu de odihna pe perioada cat au avut contract cu firma de leasing, iar acum firma de lesing ne trimite o adresa prin care anexeaza situatia zilelor de concediu neefectuate. Din punctul meu de vedere institutia la care au fost angajati cu luna aprilie nu are nici o obligatie cu privire la concediu de odihna neefectuat pe perioada anterioara datei contractului de munca, chiar daca aceste persoane au desfasurat activitate pentru institutia noastra. Firma de leasing sustine alt punct de vedere.
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema, nu am experienta in probleme de leasing de personal.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: loredana080380 , utilizator 14:45, 15 Aprilie 2011
Raspunsul la intrebarea d.voastra il veti afla in Codul muncii:
...Art. 93. - (1) Contractul de munca temporara este un contract de munca ce se incheie in scris intre agentul de munca temporara si salariatul temporar, de regula, pe durata unei misiuni.
...Art. 95. - (1) Pe toata durata misiunii salariatul temporar beneficiaza de salariul platit de agentul de munca temporara
...Art. 98. - (1) La incetarea misiunii salariatul temporar poate incheia cu utilizatorul un contract individual de munca.
(2) In cazul in care utilizatorul angajeaza, dupa o misiune, un salariat temporar, durata misiunii efectuate se ia in calcul la stabilirea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi prevazute de legislatia muncii.
(3) Daca utilizatorul continua sa beneficieze de munca salariatului temporar fara a incheia cu acesta un contract individual de munca sau fara a prelungi contractul de punere la dispozitie, se considera ca intre acel salariat temporar si utilizator a intervenit un contract individual de munca pe durata nedeterminata.
Cu stima!
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasare personal Greenyvy Greenyvy Am intalnit recent un caz care m-a bulversat si as dori sa ma ajutati sa inteleg situatia mai bine, eventual sa vad aspectul juridic din spatele ... (vezi toată discuția)
Contract prin agent de munca temporara (leasing) Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu V-as ruga sa imi lamuriti si mie urmatoarea intrebare: Se refera la munca prin agent de munca temporara, unde avem un contract de punere la dispozitie a ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca pentru personal detasat smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, puteti sa-mi spuneti care sunt particularitatile unui contract individual de munca pentru personalul roman detasat la o societate din UE in ... (vezi toată discuția)