avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este necesar avizul comisiei de expertiza dupa 90 de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este necesar avizul comisiei de expertiza dupa 90 de zile de concediu medical?

in urma unui infarct miocardic , asiguratul poate beneficia de 1 an de zile concediu medical. cf unui ordin al M.S.
dupa 90 zile de concediu medical efectuat, angajatorul solicita avizul comisiei de expertiza. pe urmatorul concediu medical.
este necesar?
cu multumiri
Da este necesar ,incepind cu a 91-a zi concediul se poate prelungi de catre medicul specialist pana la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale.
Dupa depasirea perioadei de 90 de zile concediul medical se poate prelungi cu aprobarea medicului expert.
La art. 13 alin. (3) dinOUG 158/2005 se mentioneaza situatiile de exceptie cand durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este mai mare in cazul unor boli speciale, astfel:
a)un an, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza pulmonara si unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, denumita in continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sanatatii;
b)un an, cu drept de prelungire pana la un an si 6 luni de catre medicul expert al asigurarilor sociale, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza meningeala, peritoneala si urogenitala, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA si neoplazii, in functie de stadiul bolii;
c)un an si 6 luni, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza pulmonara operata si osteoarticulara;
d)6 luni, cu posibilitatea de prelungire pana la maximum un an, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculoza extrapulmonara, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
oji62 a scris:

in urma unui infarct miocardic , asiguratul poate beneficia de 1 an de zile concediu medical. cf unui ordin al M.S.
dupa 90 zile de concediu medical efectuat, angajatorul solicita avizul comisiei de expertiza. pe urmatorul concediu medical.
este necesar?
cu multumiri



art.24(3)lit.a norme60-32/2006

(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare în cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară şi unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, denumită în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sănătăţii;


ART. 26
Asiguraţii care prezintă unele dintre bolile cardiovasculare menţionate în anexa nr. 7 beneficiază de concediu medical până la durata maximă prevăzută de lege


.
ANEXA 7
la norme
BOLILE CARDIOVASCULARE
pentru care se pot acorda concedii medicale pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de un an în intervalul ultimilor 2 ani

1. Infarct miocardic complicat cu angină pectorală postinfarct
2. Infarct miocardic complicat cu tulburări de ritm (fibrilaţie atrială persistentă, flutter atrial persistent, aritmii ventriculare severe, bloc atrioventricular de grad înalt)
3. Infarct miocardic complicat cu disfuncţie ventriculară stângă
4. Angină pectorală stabilă cu crize frecvente, zilnice
5. Valvulopatii semnificative hemodinamic, complicate cu insuficienţă cardiacă clasa NYHA II - III
6. Valvulopatii/proteze valvulare complicate cu endocardite infecţioase
7. Transplantul cardiac şi operaţii alternative transplantului cardiac
8. Insuficienţă cardiacă clasa NYHA II - III de orice etiologie
9. Hipertensiune arterială secundară necontrolată sub tratament medical:
- renoparenchimatoasă, cu insuficienţă renală asociată;
- renovasculară;
- endocrină
10. Boală vasculară periferică invalidantă (cel puţin stadiul III Fontaine)
11. Insuficienţă venoasă cronică la membrele inferioare, cu sindrom posttrombotic şi tulburări trofice (ulcere varicoase) rezistente la tratamentul medicamentos
12. Afecţiuni cardiovasculare tratate chirurgical cu complicaţii postoperatorii severe.


Medicul curant va întocmi un referat medical conform modelului prezentat în anexa nr. 8; referatul medical se va transmite la cabinetul de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă din a cărui rază teritorială îşi are domiciliul asiguratul.
Nu angajatorul trebuie sa faca demersurile necesare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pt picior amputat anaid1972 anaid1972 buna ziua, as dori o lamurire in privinta acordarii concediului medical peste 90 de zile in cazul unui salariat cu piciorul amputat.este necesara viza ... (vezi toată discuția)
Concediu medical albus albus Sotul meu a fost diagnosticat cu sindrom posttrombotic si HTA gr 2 de risc inalt. Care este maximul de zile consecutive de concediu medical de care poate ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului medical firedeaths firedeaths Care este durata concediului medical maxima ?(90,180zile) (vezi toată discuția)