avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical pt picior amputat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical pt picior amputat

buna ziua,
as dori o lamurire in privinta acordarii concediului medical peste 90 de zile in cazul unui salariat cu piciorul amputat.este necesara viza medicului expert peste cele 90 de zile sau nu?medicii de aici au spus ca nu este ,codul indemnizatiei este 13 cod diagnostic 488.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 09:51, 10 Septembrie 2015
Nu cred ca este necesara viza medicului expert, dar mai bine verificati la casa de sanatate, la compartimentul care verifica certificatele medicale in cazul restituirii sumelor achitate din FNUASS, daca codul 488 este inclus in bolile enumerate in anexa 7 de mai jos..

Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:

ART. 24
(1) Concediile medicale pentru incapacitate temporarã de muncã se acordã pe o duratã de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotite de la prima zi de îmbolnãvire.
(2) Începând cu a 91-a zi, concediul medical se poate prelungi pânã la 183 de zile, cu avizul medicului expert al asigurãrilor sociale.
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporarã de muncã este mai mare în cazul unor boli speciale şi se diferenţiazã dupã cum urmeazã:
a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozã pulmonarã şi unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, denumitã în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sãnãtãţii;
b) un an, cu drept de prelungire pânã la un an şi 6 luni de cãtre medicul expert al asigurãrilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozã meningealã, peritonealã şi urogenitalã, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, în funcţie de stadiul bolii;
c) un an şi 6 luni, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculozã pulmonarã operatã şi osteoarticularã;
d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pânã la maximum un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculozã extrapulmonarã, cu avizul medicului expert al asigurãrilor sociale.
(4) Pentru obţinerea avizelor prevãzute la alin. (2) şi (3), medicul curant va întocmi un referat medical conform modelului prezentat în anexa nr. 8; referatul medical se va transmite la cabinetul de expertizã medicalã şi recuperare a capacitãţii de muncã din a cãrui razã teritorialã îşi are domiciliul asiguratul.

ART. 26
Asiguraţii care prezintã unele dintre bolile cardiovasculare menţionate în anexa nr. 7 beneficiazã de concediu medical pânã la durata maximã prevãzutã de lege.
ART. 27
Asiguraţii bolnavi de SIDA sau neoplazii de orice tip, în funcţie de stadiul bolii, beneficiazã de concediu medical pânã la duratele maxime prevãzute de lege.
ART. 28
Asiguraţii bolnavi de tuberculozã pulmonarã sau extrapulmonarã beneficiazã de concediu medical pânã la duratele maxime prevãzute de lege.
ART. 29
În situaţiile prevãzute la art. 26, 27 şi 28, certificatele de concediu medical se elibereazã pentru perioade de maximum 30 de zile calendaristice numai de medicul curant din unitãţile sanitare care acordã asistenţã medicalã în specialitãţile respective.ANEXA 7 la norme

BOLILE CARDIOVASCULARE pentru care se pot acorda concedii medicale pentru incapacitate temporarã de muncã cu durata de un an în intervalul ultimiior 2 ani

1. Infarct miocardic complicat cu anginã pectoralã postinfarct
2. Infarct miocardic complicat cu tulburãri de ritm (fibrilaţie atrialã persistentã, flutter atrial persistent, aritmii ventriculare severe, bloc atrioventricular de grad înalt)
3. Infarct miocardic complicat cu disfuncţie ventricularã stângã
4. Anginã pectoralã stabilã cu crize frecvente, zilnice
5. Valvulopatii semnificative hemodinamic, complicate cu insuficienţã cardiacã clasa NYHA II-III
6. Valvulopatii/proteze valvulare complicate cu endocardite infecţioase
7. Transplantul cardiac şi operaţii alternative transplantului cardiac
8. Insuficienţã cardiacã clasa NYHA II-III de orice etiologie
9. Hipertensiune arterialã secundarã necontrolatã sub tratament medical:
- renoparenchimatoasã, cu insuficienţã renalã asociatã;
- renovascularã;
- endocrinã
10. Boalã vascularã perifericã invalidantã (cel puţin stadiul III Fontaine)
11. Insuficienţã venoasã cronicã la membrele inferioare, cu sindrom posttrombotic şi tulburãri trofice (ulcere varicoase) rezistente la tratamentul medicamentos
12. Afecţiuni cardiovasculare tratate chirurgical cu complicaţii postoperatorii severe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesar avizul comisiei de expertiza dupa 90 de zile de concediu medical? oji62 oji62 in urma unui infarct miocardic , asiguratul poate beneficia de 1 an de zile concediu medical. cf unui ordin al M.S. dupa 90 zile de concediu medical ... (vezi toată discuția)
Concediu medical albus albus Sotul meu a fost diagnosticat cu sindrom posttrombotic si HTA gr 2 de risc inalt. Care este maximul de zile consecutive de concediu medical de care poate ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului medical firedeaths firedeaths Care este durata concediului medical maxima ?(90,180zile) (vezi toată discuția)