avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea BACALAUREAT 2012-2013 - propunere
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

BACALAUREAT 2012-2013 - propunere

Rog pareri avizate pentru propunerea de a acorda Diploma de Bacalaureat pentru TOTI ABSOLVENTII de clasa a XII-a, cu acordarea notei in intervalul 5.00 - 10.00.
in baza sustinerii probei de Bacalaureat, fara a exista insa absolventi RESPINSI !
In speranta expunerii parerilor Dvs. fie pozitive sau negative despre aceasta solutie,
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 00:07, 9 Iulie 2012
Conform legii invatamantului, clasele liceale, sunt optionale si nu obligatorii. Daca nu doresti sa urmezi cursurile unui liceu, poti sa faci cu totul altceva. Dumneata iti doresti o diploma, obtinuta in orice conditii. In fapt, acea diploma iti atesta un grad de cunostinte minime, obtinute la finalul celor 4 ani de studiu. Tot aceasta diploma iti garanteaza posibilitatea de a urma cursurile unei institutii de invatamant superior, in cazul in care optezi pentru asa ceva. Asadar, aceasta diploma nu este doar un act formal, ci reprezinta un act juridic ce iti confera anumite drepturi. Dumneata stiai conditiile invatamantului liceal in momentul inscrierii la acest tip de studii. Daca totusi doresti sa ai o initiativa legislativa care sa reglementeze acest tip de relatie sociala am sa-ti dau mai jos pasii necesari.

ARTICOLUL 74 din Constituţia României.
(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

(2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.

(3) Guvernul îşi exercită iniţiativa legislativă prin transmiterea proiectului de lege către Camera competentă să îl adopte, ca primă Cameră sesizată.

(4) Deputaţii, senatorii şi cetăţenii care exercită dreptul la iniţiativă legislativă pot prezenta propuneri legislative numai în forma cerută pentru proiectele de legi.

(5) Propunerile legislative se supun dezbaterii mai întâi Camerei competente să le adopte, ca primă Cameră sesizată.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? propunere modificare lege danaa1 danaa1 Doresc sa propun o modificare a unei legi. Din cate stim,doar parlamentarii fac si voteaza legi. Cum sa procedez pentru propunere de modificare a unei legi? ... (vezi toată discuția)
Sa schimbam legea impreuna ContSters87904 ContSters87904 As dori sa stiu daca propunerile noastre de schimbare legislativa sunt trimise undeva sau raman aici blocate. Ar spre beneficiul nostru al tuturor sa plece ... (vezi toată discuția)
Vandalizare autoturism, spatiul public SoundForSoul SoundForSoul Buna ziua , In noaptea dintre 21.05-22.05 am parcat masina langa tribunaul vechi , pe cheiul Dambovitei , pe o straduta lateral . Erau multe locuri libere ... (vezi toată discuția)