avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de ajutor social?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de ajutor social?

Familia mea este formată din 4 membri, toţi adulti. 2 au pensii de cîte ~750 de lei, deci în total ~1500 de lei. Ceilalţi 2 nu muncesc.
Avem un teren de 381mp în valoare de 35000 de euro si unul de 500mp în valoare de 50000 de euro. Contează asta? Nu creştem animale.
Aş dori să îmi spuneţi dacă pot beneficia de ajutor social, în ce cuantum şi care ar fi procedura.
Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 27 Iunie 2016
1. Intrati pe:

[ link extern ]

2. Ce scrie acolo este valabil pentru toate primariile din tara.
tudorvaleriu a scris:

1. Intrati pe:

[ link extern ]

2. Ce scrie acolo este valabil pentru toate primariile din tara.


Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta ISR a carui valoare este stabilita prin lege la 500 LEI .
Nivelurile pentru VMG sunt urmatoarele:
Persoana singura = 142 lei
Familia formata din 2 persoane = 255 lei
Familia formata din 3 persoane = 357 lei
Familia formata din 4 persoane = 442 lei
Familia formata din 5 persoane = 527 lei
Pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, ajutorul social se mareste cu
0.073 x ISR = 37 lei
.

Nu inteleg eu foarte bine ce este cu acest "ISR", dar cred ca nu ma incadrez intrucat venitul pe membru de familie este de ~350 de lei.
Indicator social de referință reprezintă unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestaţiile băneşti suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, acordate atât în vederea asigurării protecţiei persoanelor în cadrul sistemului asigurărilor pentru şomaj, cât şi în vederea stimulării anumitor categorii de persoane pentru a se încadra în muncă, precum şi a angajatorilor pentru a încadra în muncă persoane în căutarea unui loc de muncă.
(art.5 pct.IX din Legea 76/2002)

Valoarea indicatorului social de referință este de 500 lei.

Această valoare se poate modifica prin hotărâre a Guvernului, în funcție de indicele de creștere a prețurilor de consum prognozat în anul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul social, in 2016 CYBORG CYBORG Buna seara! Citesc pe Internet, undeva, despre ajutorul social, in 2016.:\"Nivelul acestuia va fi de cel putin 273 lei pentru o persoana singura\" Este ... (vezi toată discuția)
Referitor la acordarea ajutorului social si la ancheta sociala CYBORG CYBORG Buna ziua! Am si eu doua intrebari 1.Referitor la acordarea ajutorului social si la ancheta sociala zice asa:\\"Bunuri mobile:aparatura electronica, precum ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de ajutor social? lumi1602 lumi1602 Buna ziua, Sunt o persoana in cautarea unui loc de munca de 2 ani de zile. Nu am avut nici somaj si vreau sa stiu daca pot beneficia de ajutor social, ... (vezi toată discuția)