avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de ajutor social?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de ajutor social?

Buna ziua,
Sunt o persoana in cautarea unui loc de munca de 2 ani de zile. Nu am avut nici somaj si vreau sa stiu daca pot beneficia de ajutor social, deoarece se pune problema din ce bani sa traiesc?
Eu stau cu parintii, care sunt pensionari.
Nu din vina mea nu imi gasesc job, eu avand si o facultate la activ.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 19:38, 3 Mai 2012
Familiile şi persoanele singure ale căror venituri se situează sub nivelul lunar al venitului minim garantat, stabilit prin ordonanţă de urgenţă, au dreptul la ajutor social, potrivit Legii nr.416/2001.
Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat şi venitul net lunar al familiei sau persoanei singure.
Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta ISR a carui valoare este stabilita prin lege la 500 LEI .
Nivelurile pentru VMG sunt urmatoarele:
Persoana singura = 0.25 x ISR = 125 lei
Familia formata din 2 persoane = 0.45 x ISR = 225 lei
Familia formata din 3 persoane = 0.63 x ISR = 313 lei
Familia formata din 4 persoane = 0.78 x ISR = 390 lei
Familia formata din 5 persoane = 0.93 x ISR = 462 lei
Pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, ajutorul social se mareste cu
0.062 x ISR = 31 lei.

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate, se înregistrează la D.G.A.S.P.C . in raza caruia aveti domiciliul.
Mergeti la primarie,la directia de asistenta sociala. Cu siguranta va vor pune cateva intrebari despre: familie,venit minim pe membru de familie,etc.
Nu mai stiu cat este ajutorul social,dar stiu ca va trebui sa lucrati 9 zile a 8 ore zilnic lunar in folosul comunitatii si veti primi acest ajutor social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la acordarea ajutorului social si la ancheta sociala CYBORG CYBORG Buna ziua! Am si eu doua intrebari 1.Referitor la acordarea ajutorului social si la ancheta sociala zice asa:\\"Bunuri mobile:aparatura electronica, precum ... (vezi toată discuția)
Ajutor social si pensie de urmas ionutradut ionutradut Buna ziua, Daca tatal meu a murit,iar mama mea nu are niciun venit ,decat urmeaza sa primeasca acea pensie de urmas ,i se mai poate acorda si un ajutor ... (vezi toată discuția)
Cuantumul ajutorului social pentru o persoana singura adria05 adria05 As dori sa stiu care este valoarea ajutorului social pt o persoana singura, care nu are in intretinere copii? (vezi toată discuția)