avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... zile de ingrijiri medicale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

zile de ingrijiri medicale

Buna ziua, din pacate am avut nenorocirea de a avea un accident la trecerea de pietoni, victima a avut fractura la tibie, a avut 8 zile de spitalizare, o operatie (tija) si piciorul in ghips. La externare nu s-a prezentat la medicul legist. Ce se intampla daca nu se prezinta in 28 de zile la medicul legist? daca are mai putin de 90 de zile de ingrijire medicala, dar totusi hotaraste sa depuna plangere impotriva mea(cat timp poate face asta-60 de zile de la accident?) va mai fi un proces penal s-au civil... se schimba încadrarea juridica a faptei?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
CaTiXX, utilizator
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 00:19, 12 Octombrie 2017
Daca soferul nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, sau a unor substante psihoactive, ori ori nu desfasura o activitate ce constituie prin ea insasi infractiune (ex. conducere fara permis,permis suspendat), atunci , pentru ca fapta sa fie urmarita ca infractiune, trebuie sa fi cauzat:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
In cazul in care nu sunt indeplinite aceste conditii, victima accidentului poate sa solicite daune pe calea unei actiuni civile. Exista si posibilitatea ca asiguratorul sa ajunga la o intelegere cu aceasta, inainte de declansarea procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conteaza gravitatea starii de sanatate a unei victime in urma unui accident rutier? mihai_30 mihai_30 Are importanta cate zile de spitalizare are un pacient care a fost victima a unui accident rutier?Dar detaliile legate de cat de grav a fost impactul si urmele ... (vezi toată discuția)
Accident trecere pietoni, noul cod penal ervin_13 ervin_13 In luna iunie a anului trecut, am avut un accident pe trecerea de pietoni, eu fiind cel care conducea. In urma accidentului, victima a primit 40-45 de zile de ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem noi - victima accident rutier Demko ioana Demko ioana Fetita mea a fost lovita de o masina in parcare si are ruptura de tibie si peroneu 1\\3. De la medicul legist a primit 65-70 de zile de ingtijire medicale.Ce ... (vezi toată discuția)