avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical sâmbăta și duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical sâmbăta și duminica

Bună! Sunt în urmatoarea situație: lucrez la un muzeu, care este deschis și sâmbăta și duminica, iar zilele libere sunt luni și marți. Cum lucrez sâmbăta și duminica, am primit concediu medical și pentru acele zile, dar angajatorul m-a informat că zilele acelea nu sunt platite așa că am de ales ori vin la lucru, ori îmi scade 2 zile din concediul de odihnă, sau vin să le recuperez după ce mă fac bine. Precizez că în ultimii 4 an am mai avut situații asemănătoare, dar nu am fost pus să justic altfel acele zile. E posibil așa ceva? În baza cărei legi? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihali27 , utilizator 15:22, 13 Ianuarie 2020
E clar un abuz. Orice zi lucrata se plateste. Intrebarea este daca doriti sa va certati cu sefii la cutite sau nu? Daca vreti sa va certati va recomand o discutie la ITM cu cineva inainte de a depune o reclamatie la ei.
Buna ziua,
Indemnizatia de concediu medical se calculeaza pentru alte zile lucratoare decat cele luni-vineri doar in situatia in care in contractul de munca sunt prevazute alte doua zile libere decat sambata si duminica pentru repausul saptamanal. Dacă nu este prevăzut așa, se vor plati zilele de luni până vineri.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pot solicita o schimbare în acest sens la contract? Cum rămâne cu zilele pe care trebuie să le recuperez, dacă eu am avut medical? Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de luni pana vineri si ei ma cheama la munca sambata....... adios3280 adios3280 Buna ziua Am si eu o mica intrebare. Situatie este putin complicata. Am avut concediu medical de luni pana joi si vineri concediu de odihna. Acum ... (vezi toată discuția)
Ore libere Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna micutzulurs micutzulurs buna ziua , daca lucrez sambata si duminica ,concediu de odihna va include si aceste zile in perioada de odihna sau numai cele 5 zile lucratoare? (vezi toată discuția)