buna ziua,
intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de weekend. daca luni va lucra tot 4 ore este in regula? nu am cum altfel sa ii dau cele 2 zile libere. nu stiu daca este legal asa
Va multumesc frumos
in CIM 8h/zi. insa lucreaza si sambata cate 4 ore pentru care primesc spor de weekend.
cum sa le trec in pontaj? pentru cele 4 ore trebuie sa le dau liber....si nu ne permite activiatea
Indiferent de cate ore lucreaza sambata, duminica si luni angajatul trebuie sa fie liber.
E o intamplare nefericita faptul ca specificul activitatii nu va permite, dar repausul saptamanal trebuie respectat: 2 zile libere consecutive.
Programul mentionat in c.i.m. incalca prevederile Codului Muncii.
Trebuia sa se mentioneze ca este vorba despre un program de munca inegal. Faptul ca nu se poate acorda 2 zile de repaus saptamanal va poate aduce un control al organelor de specialitate.
mai pot face in felul urmator : sa lucreze sambata 4 ore, duminica si luni sa fie libera. dar nu reuseste sa efectueze toate orele lucratoare in luna, imi vor lipsi 4 ore. cand sa le recupereze? poate lucra marti, miercuri, joi si vineri cate 9 ore?
Ajutor si lamurire
elaida
Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)