avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament intern pentru un restaurant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament intern pentru un restaurant

Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui trecut programul de lucru al unui restaurant in Regulamentul intern.....salariatii lucreaza de la 10 la 22 apoi au o zi libera si intra cealalta zi la 10 din nou....si tot asa....este un fel de 12 cu 36.......ar fi legal sa trec la pr de lucru...12 cu 36?
Si mai cad de lucru si sambata sau duminica ...depinde...stiu ca daca lucreaza sambata trebuie sa aiba liber duminica si luni sau daca lucreaza duminica ...luni si marti liber(adica doua zile consecutive)...corect??
Se va trece : durata timpului de munca 8 ore/zi , inegal. Repartizarea facandu-se astfel ....(treceti programul dorit de dvs cu respectarea Codului Muncii).
si pentru asta trebuie sa fac acte aditionale in care specific faptul ca repartizarea programului se face inegal? contractele fiind facute cu 8 ore dar nu....inegal.
Iar daca lucreaza si o sambata dau o duminica trebuie sa apara si in pontaj si stat acest lucru sau nu?
Asa este , Codul Muncii prevede expres ca , programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă (art.116 alin.2).
multumesc tare mult.....si ele lucrand o zi da una nu,pica de lucru si o sambata sau o duminica...cum ar trebui sa pontez?
Vedeti art.137 C.mun.
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).

Alte discuții în legătură

Sistem turnus CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna ziua, La contractele individuale de munca, in sistem turnus - salariatul lucreaza de exemplu, azi 12 ore, maine este liber si mai intra abia a 3a zi, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal vs repaus saptamanal Patience Patience Buna ziua, Am o intrebare referitor la modul de lucru corect pentru un salariat cu norma intreaga (8h/s,40h/s), dar cu un program de lucru inegal. E ... (vezi toată discuția)