avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA contestare raport de inspectie fiscala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

contestare raport de inspectie fiscala

Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra: Daca s-a incheiat un proces verbal de inspectie fiscala avand ca obiect stabilirea sumei datorate la stat ca si cota de TVA pentru tranzactii imobiliare facute pe persoana fizica pentru anul 2006 si eu il semnez si depun banii ca si garantie pentru a nu curge penalitatile mai pot conesta ulterior in instanta acest proces verbal de imunere?
VA multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:49, 19 Decembrie 2009
E bine sa platiti pentru ca va vor executa, iar prin plata se sisteaza si plata penalitatilor si majorarilor de intarziere. Ulterior formulati contestatie la procesul verbal de inspectie.
Din cate cunosc, la un astfel proces verbal parca era obligatoriu sa stipuleze undeva perioada in care puteti face contestatie si unde.

De regula aveti cel putin 15 zile indiferent de ce ati platit.
raportul de inspectie fiscala este un act administrativ fiscal
potrivit art. 207, alin 1, cod procedura fiscala, contestaţia se va depune în termen de 30 de zile de la data comunicării actului administrativ fiscal, sub sancţiunea decăderii.

termenul de plata a sumelor inscrise in acest RIF se stabileste in functie de comunicare:
- 5 a lunii urmatoare daca a fost cuminicat in perioada 1-15 a lunii
- 20 a lunii urmatoare daca a fost comunicat in perioada 16-31 a lunii

dupa depasirea acestor termene de plata, incepe executarea silita

atentie! majorarile de intaziere curg de la data de cand ar fi trebuit declarate si platite obligatiile fiscale respective cf codului fiscal si nu de la data cand expira termenul de plata a actului adm. fiscal (raport de inspectie fiscala)

daca va uitati cu atentie, in raport este trecuta o suma ce reprezinta TVA de plata, precum si majorarile calculate pana la data intocmirii acestui raport.
Multumim danike, nu eram foarte sigur de cele 30 zile (si am zis 15 pt ca la unele adrese cu ANAF-ul imi scria pe ele termenul)
cu placere.

15 zile este termenul de contestatie la executare silita.

Alte discuții în legătură

Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati neplata tva ancatod ancatod buna ziua functionez ca pfa din 2005, incepand cu aug 2007 am depasit plafonul de 35000 euro, dar nu m-am inregistrat ca platitor de tva, in urma unei ... (vezi toată discuția)
Anulare suspendre contestatie rif Raluca tipu Raluca tipu O societate a fost supusa unui control inopinat efectuat de inspectorii Directiei Antifrauda finalizat cu emiterea un proces verbal cu sume estimate de plata. ... (vezi toată discuția)