avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA dobanzi si penalitati neplata tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

dobanzi si penalitati neplata tva

buna ziua
functionez ca pfa din 2005, incepand cu aug 2007 am depasit plafonul de 35000 euro, dar nu m-am inregistrat ca platitor de tva, in urma unei inspectii fiscale a reiesit ca am de achitat 300000 lei reprezentand 170000 lei tva colectat in perioada 2007 - 2008 cand n-am fost inregistrat ca platitor de tva, diferenta reprezinta dobanzi si penalitati.
pentru perioada 2007- mai2010 mi s-a calculat o dobanda de 0.1 %
pentru perioada iun 2010-- august 2010 dobanda a fost de 0.05%
iar din august 2010- prezent dobanda de 0.04 %.
Cf codului fiscal din 2011 dobanda este de 0.04 %.
Avand in vedere ca raportul de inspectie fiscala l-am primit in august 2011, este normal ca dobanda sa se calculeze diferentiat pe perioade?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ancatod , utilizator 21:24, 21 Septembrie 2011
Da, se calculeaza diferentiat, in functie de perioada fiscala controlata.
imi puteti spune in baza carei legi si a carui articol se face? deoarece incerc sa fac o contestatie si singurul lucru gasit a fost in codul de procedura fiscala cu normele metodologice de aplicare, dar n-am gasit in ce baza se calculeaza diferentiat in functie de perioada
In baza Codului de Procedura fiscala.
eu doar asta am gasit "(7) Nivelul dobânzii este de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere şi poate fi modificat prin legile bugetare anuale.", nu scrie nimic de 0.1% sau 0.05%

Alte discuții în legătură

Contestatie raport de inspectie fiscala ancatod ancatod buna ziua functionez ca pfa din 2005, incepand cu aug 2007 am depasit plafonul de 35000 euro, dar nu m-am inregistrat ca platitor de tva, in urma unei ... (vezi toată discuția)
Penalizari neplata tva cristina_71 cristina_71 Buna ziua. intrebarea mea este ce se plateste pentru tva restanta din 2011.In urma unor regularizari rezulta un debit la TVA datorat din august 2011.Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Penalitati pt neplata tva lazarica1951 lazarica1951 As dori sa stiu cum se calculeaza penalitatile sau dobanzile pentru neplata la termen a TVA? si perioada de penalizare sau transe daca sunt.Mi s-a comunicat ... (vezi toată discuția)