avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare destinatie camera privata in baie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare destinatie camera privata in baie

Intentionez sa schimb destinatia unei camere proprietate privata in baie.

Ceea ce nu stiu este daca pe langa formalitatile de la urbanism (certificat de urbanism si ce se mai cere acolo) este nevoie si de acordul asociatiei de proprietari sau al vecinilor?
Cel mai recent răspuns: alexberi , utilizator 19:27, 6 Aprilie 2021
Avand in vedere ca dv intentionati schimbarea destinatiei unui spatiu prevazut in cartrea tehnica a constructiei cu anumita utilizare conectat in retea la anumite utilitati,este obligatoriu sa obtineti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari iar documentele aferente interventiei sa fie consemnate in cartea tehnica a constructiei
Din ce am gasit pana acum prevederea cu acordul vecinilor se aplica doar pentru spatiile proprietate comuna.
Imi puteti spune unde exista o reglementare de acest fel legat de spatiile proprietate privata?

In Legea asociatiilor de proprietari am gasit doar obligativitatea de a comunica presedintelui asociatiei schimbarea de suprafete utile, in vederea actualizarii in calculul repartizarii costurilor confirm cotei de proprietate.

Articolul 34
(1) Utilizarea proprietății individuale este stabilită de proprietar în conformitate cu destinația acesteia.
(2) Proprietarul poate aduce îmbunătățiri sau modificări proprietății sale individuale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la autorizarea executării lucrărilor de construcții de către autoritatea administrației publice competente, fără a pune în pericol integritatea structurală a condominiului, rezistența mecanică, stabilitatea și siguranța clădirii sau a altor proprietăți individuale, precum și buna funcționare a instalațiilor aferente acestora.
(3) Modificările suprafețelor construite sau utile se comunică președintelui asociației de proprietari și organului fiscal local în termen de 30 de zile de la încheierea lucrărilor și se introduc în cartea tehnică a construcției și în baza de date a asociației, în vederea stabilirii consumurilor corespunzătoare cu noile suprafețe utile.

ynocentta a scris:

Avand in vedere ca dv intentionati schimbarea destinatiei unui spatiu prevazut in cartrea tehnica a constructiei cu anumita utilizare conectat in retea la anumite utilitati,este obligatoriu sa obtineti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari iar documentele aferente interventiei sa fie consemnate in cartea tehnica a constructiei


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,a fost construit un acoperis legal pe bloc,să deteriorat ... Eva Maria1960 Eva Maria1960 Buna ziua,a fost construit un acoperis legal pe bloc,să deteriorat puțin pe partea opusă apartamentului meu ,iarna intră zăpada pe partea vecinului și ca ... (vezi toată discuția)
Suprafete utile diferite pentru apartamente de acelasi fel andrei_70 andrei_70 Intr-un bloc de 16 locuinte este posibil ca pe un tronson pe care se gasesc apartamente cu 2 camere sa aiba suprafata utila diferita desi apartamentele sunt ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comun asociatia ic dragan asociatia ic dragan Buna ziua, Unul din vecinii nostrii solicita sa i se dea spatiul comun al uscatoriei in proprietate privata deoarece acesta se afla perete in perete cu ... (vezi toată discuția)