Din ce am gasit pana acum prevederea cu acordul vecinilor se aplica doar pentru spatiile proprietate comuna.
Imi puteti spune unde exista o reglementare de acest fel legat de spatiile proprietate privata?
In Legea asociatiilor de proprietari am gasit doar obligativitatea de a comunica presedintelui asociatiei schimbarea de suprafete utile, in vederea actualizarii in calculul repartizarii costurilor confirm cotei de proprietate.
Articolul 34
(1) Utilizarea proprietății individuale este stabilită de proprietar în conformitate cu destinația acesteia.
(2) Proprietarul poate aduce îmbunătățiri sau modificări proprietății sale individuale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la autorizarea executării lucrărilor de construcții de către autoritatea administrației publice competente, fără a pune în pericol integritatea structurală a condominiului, rezistența mecanică, stabilitatea și siguranța clădirii sau a altor proprietăți individuale, precum și buna funcționare a instalațiilor aferente acestora.
(3) Modificările suprafețelor construite sau utile se comunică președintelui asociației de proprietari și organului fiscal local în termen de 30 de zile de la încheierea lucrărilor și se introduc în cartea tehnică a construcției și în baza de date a asociației, în vederea stabilirii consumurilor corespunzătoare cu noile suprafețe utile.
ynocentta a scris:
Avand in vedere ca dv intentionati schimbarea destinatiei unui spatiu prevazut in cartrea tehnica a constructiei cu anumita utilizare conectat in retea la anumite utilitati,este obligatoriu sa obtineti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari iar documentele aferente interventiei sa fie consemnate in cartea tehnica a constructiei