avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,a fost construit un acoperis legal pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,a fost construit un acoperis legal pe bloc,să deteriorat ...

Buna ziua,a fost construit un acoperis legal pe bloc,să deteriorat puțin pe partea opusă apartamentului meu ,iarna intră zăpada pe partea vecinului și ca să scape de infiltratie matură și cara zăpada peste vechea scurgere pluviala din partea mea.Eu am anulat vechea scurgere in casă dar in pod nu am astupat.Administratorul mi-a spus ca trebuie sa refac scurgerea veche pluviala chiar dacă avem pod.As dori sa stiu dacă am sau nu această obligație.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:50, 6 Noiembrie 2020
Conform legii, da.
Art. 30
(3)In conditiile prezentei legi si cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare privind calitatea in constructii, proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, locuinta sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna din punct de vedere tehnic si functional, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar, chirias sau angajat al asociatiei de proprietari nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu si nu poate afecta functionarea normala si intretinerea condominiului.

Articolul 34
(1)Utilizarea proprietatii individuale este stabilita de proprietar in conformitate cu destinatia acesteia.
(2)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la autorizarea executarii lucrarilor de constructii de catre autoritatea administratiei publice competente, fara a pune in pericol integritatea structurala a condominiului, rezistenta mecanica, stabilitatea si siguranta cladirii sau a altor proprietati individuale, precum si buna functionare a instalatiilor aferente acestora.
(3)Modificarile suprafetelor construite sau utile se comunica presedintelui asociatiei de proprietari si organului fiscal local in termen de 30 de zile de la incheierea lucrarilor si se introduc in cartea tehnica a constructiei si in baza de date a asociatiei, in vederea stabilirii consumurilor corespunzatoare cu noile suprafete utile.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinație boxa demisol Ionut⅔ Ionut⅔ Buna seara. Am cumpărat o boxa de 23.3m² la demisolul unui bloc construit în 2019 . As putea sa ii schimb destinația în spațiu de locuit? (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie camera privata in baie alexberi alexberi Intentionez sa schimb destinatia unei camere proprietate privata in baie. Ceea ce nu stiu este daca pe langa formalitatile de la urbanism (certificat de ... (vezi toată discuția)
Calculul caldurii la apartamentele care au indepartat peretele dintre camera si balcon Scarlat53 Scarlat53 Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si intampin urmatoarea problema, Cativa proprietari si-au indepartat peretele dintre camera si balcon, astfel ... (vezi toată discuția)