avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul caldurii la apartamentele care au indepartat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul caldurii la apartamentele care au indepartat peretele dintre camera si balcon

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si intampin urmatoarea problema, Cativa proprietari si-au indepartat peretele dintre camera si balcon, astfel suprafata care se ia in calcul pentru calcularea energiei termice (caldura) nu mai este corecta. In mod normal consider ca trebuie recalculata suprafata acestor apartamente cu modificarile aduse si recalculata cota parte indiviza, astfel incat aceasta sa cresca la apartamentele cu suprafata marita si micsorata la celelalte apartamente.
Va rog sa-mi spuneti daca exista un temei legal in acest sens, avand in vedere ca la adunarea generala din primavara toti locatarii prezenti au fost de acord cu recalcularea supafetei incalzite lundu-se in calcul si suprafata balconului.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 08:15, 4 Octombrie 2023

@Scarlat53

Legea nr. 196/2018, art. 34

(1) Utilizarea proprietății individuale este stabilită de proprietar în conformitate cu destinația acesteia.
(2) Proprietarul poate aduce îmbunătățiri sau modificări proprietății sale individuale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la autorizarea executării lucrărilor de construcții de către autoritatea administrației publice competente, fără a pune în pericol integritatea structurală a condominiului, rezistența mecanică, stabilitatea și siguranța clădirii sau a altor proprietăți individuale, precum și buna funcționare a instalațiilor aferente acestora.

(3) Modificările suprafețelor construite sau utile se comunică președintelui asociației de proprietari și organului fiscal local în termen de 30 de zile de la încheierea lucrărilor și se introduc în cartea tehnică a construcției și în baza de date a asociației, în vederea stabilirii consumurilor corespunzătoare cu noile suprafețe utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare apartament. acord notarial vecini Lex999 Lex999 Buna ziua. Am nevoie sa remodelez un perete in bucataria apartamentului. Sunt in legatura cu un arhitect care mi-a spus ca pe langa toate avizele este nevoie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,a fost construit un acoperis legal pe bloc,să deteriorat ... Eva Maria1960 Eva Maria1960 Buna ziua,a fost construit un acoperis legal pe bloc,să deteriorat puțin pe partea opusă apartamentului meu ,iarna intră zăpada pe partea vecinului și ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie camera privata in baie alexberi alexberi Intentionez sa schimb destinatia unei camere proprietate privata in baie. Ceea ce nu stiu este daca pe langa formalitatile de la urbanism (certificat de ... (vezi toată discuția)