avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Suntem 8 vecini care locuim intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Suntem 8 vecini care locuim intr-un complex de case ...

Buna seara. Suntem 8 vecini care locuim intr-un complex de case insiruite, dupa cum urmeaza: pe partea dreapta sunt casele, apoi o parcare de 120 mp, pe mijloc (in fata caselor, alipite de acestea) este o cale de acces de aproximativ 240 mp (aprox 60x4 m), iar pe partea stanga un alt teren, in stanga terenului fiind gard. Noi, cei 8 am reusit sa cumparam terenul din fata (de peste drum), fiecare cate o parcela care e in dreptul lui. Acum vine provocarea: noi vrem sa mutam calea de acces langa gard, astfel incat sa ne alipim terenul de casa, peste drumul existent (practic sa iesim din casa direct in curte) si sa mutam si parcarea, sa o transpunem in oglinda, cu intraare de la noul drum. Problema e ca pe calea de acces si pe parcare are cota indiviza si dezvoltatorul complexului, si el nu este de acord cu acest plan al nostru, desi nu il privam de niciun drept nici pe noul drum, nici pe noua parcare. El este suparat ca nu i-au iesit combinatiile sa cumpere el terenul pe care l-am luat noi, pt ca dorea sa mai construiasca si acolo. Desi nu mai are ce face cu cota de drum si parcare, nu e de acord cu planul nostru, dupa cum ziceam.
Intrebarea este: putem noi sa mutam drumul si parcarea fara acordul lui? Fiecare vecini din cei 8 avem cota 1/8 din drum (in afara de un vecin care are mai putin), si suntem 3 vecini care avem 1/4 din parcare, deci suntem "majoritari", sa zic asa, pe ambele parcele.
Ce riscam daca mutam drumul si parcarea fara acordul dezvoltatorului? Practic, fiecare vrem sa ne facem gard perpendicular pe drumul actual.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Drept de servitute Cosmin Sighiartau Cosmin Sighiartau In anul 2006 am cumparat un teren de la XY in vederea construirii unei cabane. La momentul respectiv parcela mea era despartita de o alta parcela a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stau intr -un cartier in care casele sunt situate ... anabellaaa anabellaaa Buna ziua! Stau Intr -un cartier in care casele sunt situate pe partea stângă cum se intra in cartier, mai puțin ultima casa in care se termina drumul.toti ... (vezi toată discuția)
Drept de trecere valentinth valentinth Buna ziua, Cu aproximativ un an in urma am achizitionat un teren in bucuresti . Terenul are strada si numar de la primarie . Terenul facea parte din o ... (vezi toată discuția)