avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Vreau sa cumpar o casa. In data de 5 am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Vreau sa cumpar o casa. In data de 5 am intalnire ...

Buna ziua! Vreau sa cumpar o casa. In data de 5 am intalnire la notar cu proprietarul. Inainte sa vreau sa o cumpar vanzatorul a spus ca tot ce este in casa ramane in casa. Dupa cateva zile si a schimbat parerea si m a intrebat ( personal, doar intre mine si el) daca il las sa ia din casa, si eu i am spus ca il las deoarece pretul imobilului este unul foarte bun. Intrebarea mea este. Dupa ce am semnat toate actele si devin eu proprietar, el( in cazul in care nu zice in fata notarului ca vrea sa iain casa si merge pe”incredere”)ma poate obliga in vre un fel sa las sa intre in casa si sa mi ia lucrurile cum ar fii: mobila, farfurii etc. Sau pot direct in ziua cand devin proprietar sa schimb broastele de la usi si sa nu l mai las ?
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2022
Vladsumi, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar dacă în contract se precizează că obiect al acestuia sunt și bunurile din apartament, enumerate și descrise în cuprinsul contractului sau într-un inventar anexă la contract. Altfel, se cumpără doar apartamentul și vânzătorul are tot dreptul să-și ridice lucrurile din apartament. O înțelegere verbală anterioară nu are forță juridică superioară unui contract scris și, pe deasupra, autentificat la notar și nici nu-l completează. Cu atât mai mult cu cât în speță cumpărătorul a renunțat la înțelegerea verbală în momentul în care și-a dat acordul vânzătorului să ia ce dorește din apartament.

ynocentta a scris:

Legal,in momentul in care incheiati tranzactia la biroul notarial,dv deveniti proprietar si vanzatorul nu mai poate avea access in imobil decat cu acordul dv
Pentru a preintampina situatii neplacute aveti dreptul sa solicitati consemnarea de clause in contractul de vanzare cumparare,astfel incat conventia verbala asupra bunurilor din imobil sa fie asumata contractual de catre parti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa mobilata. proprietarul ia mobila inapoi dupa semnare. Tolius Tolius Buna ziua, Am cumparat recent o casa mobilata si utilata. Dupa semnarea contractului proprietarul a zis ca vrea sa ia mobila de bucatarie: blaturile, ... (vezi toată discuția)
Predare imobil cu/fără bunuri mobile Nick9n Nick9n Bună seara! Vă solicit atenția cu o speță. Am cumpărat un apartament negociat cu vânzătorul cu bunurile din el. In contract de v-c nu am menționat ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare imobil AliAle AliAle Buna ziua , Ma adresez dvs cu rugamintea de a obtine informatii in legatura cu clauzele unui contract vanzare cumparare. Dat fiind faptul ca in antecontract ... (vezi toată discuția)