avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Predare imobil cu/fără bunuri mobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Predare imobil cu/fără bunuri mobile

Bună seara! Vă solicit atenția cu o speță.
Am cumpărat un apartament negociat cu vânzătorul cu bunurile din el. In contract de v-c nu am menționat că se vinde cu bunuri; predarea imobilului, eliberat de bunurile vânzătorului, facandu-se in ziua plății integrale a prețului.
Astăzi vânzătorul a primit banii, urmând că mâine să dea declarația notariala că a primit banii.
El nu și a luat bunurile din imobil. Noi am vorbit și stabilit prețul cu tot cu bunuri, pe care trebuia să le ia până azi- când a primit toți banii.
1. Păstrez bunurile sau nu?
2. Le mai poate lua din imobilul meu? A avut timp sa le ia câteva zile și nu a făcut o.
3. Cum mai pot sa arăt că am vorbit cu el una dar nu am prins în contract?
4. Daca in declaratia notariala vânzătorul precizează că a primit banii integral și nu mai are nicio pretenție de nicio natură rezultata din Ct de v-c și predă documentele originale + cheia, mai poate avea pretenția asupra bunurilor mobile?
--Deși în toate discuțiile avute cu vânzătorul nu s a pus problema sa ia și bunurile din apartament, acesta speculează greșeala mea de a nu insera in contract că imobilul se vinde mobilat și utilat.--

Mulțumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2020
Nick9n, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nick9n , utilizator 20:49, 24 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi am vorbit și stabilit prețul cu tot cu bunuri, pe care trebuia să le ia până azi- când a primit toți banii.

ori ati stablit pretul cu tot cu bunuri, ori trebuia sa le ia...
poate e de cuvant si le lasa, daca nu le lasa, nu aveti cum sa probati intelegerea.
Verbal am stabilit că le lasă, însă în contract mi a scăpat sa facem mențiunea. Dar nici nu vine să le ia. Eu aștept la nesfârșit lasă vina sa și le ia?

Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
pai de ce sa vina sa le ia, daca v-ati inteles ca le lasa? dvs aveti cheie, omul a eliberat casa? adica si-a luat lucrurile ( in caz ca statea acolo) ?

apasati pe raspunde, nu pe citeaza!
Vânzătorul nu sta acolo. Apartamentul e închiriat și știe că preiau chiriașul. Potrivit contractului: predarea imobilului eliberat de bunurile mobile ale vânzătorului, se face in ziua platii integrale a prețului. Partea asta cu eliberarea bunurilor mobile mi a scăpat din vedere la semnare.
Banii i a primit integral joi (ieri). Nu și a luat nimic din apartament.
Până când poate să și ia din bunuri?
Ne am înțeles să le lase, dar îmi tot zice că e important ce am semnat. Vrea să profite de scăparea asta cu bunurile mobile.
Azi îmi dă cheia și actele, după declarația că a primit prețul.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
Nick9n, utilizator
Apartamentul e închiriat și știe că preiau chiriașul.

adica aveti si chirias ?

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare casa - cu probleme ganirolf ganirolf Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: Am cumparat o casa la cheie prin credit ipotecar, evident aceasta a trecut ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)
Plata vânzare apartament prin prima casa adrianmorarasu adrianmorarasu Bună seara Soția mea este proprietar al unui apartament pe care îl vinde prin prima casă. Se poate să dea ca și cont contul meu? Agenția imobiliară ... (vezi toată discuția)