avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Predare imobil cu/fără bunuri mobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Predare imobil cu/fără bunuri mobile

Bună seara! Vă solicit atenția cu o speță.
Am cumpărat un apartament negociat cu vânzătorul cu bunurile din el. In contract de v-c nu am menționat că se vinde cu bunuri; predarea imobilului, eliberat de bunurile vânzătorului, facandu-se in ziua plății integrale a prețului.
Astăzi vânzătorul a primit banii, urmând că mâine să dea declarația notariala că a primit banii.
El nu și a luat bunurile din imobil. Noi am vorbit și stabilit prețul cu tot cu bunuri, pe care trebuia să le ia până azi- când a primit toți banii.
1. Păstrez bunurile sau nu?
2. Le mai poate lua din imobilul meu? A avut timp sa le ia câteva zile și nu a făcut o.
3. Cum mai pot sa arăt că am vorbit cu el una dar nu am prins în contract?
4. Daca in declaratia notariala vânzătorul precizează că a primit banii integral și nu mai are nicio pretenție de nicio natură rezultata din Ct de v-c și predă documentele originale + cheia, mai poate avea pretenția asupra bunurilor mobile?
--Deși în toate discuțiile avute cu vânzătorul nu s a pus problema sa ia și bunurile din apartament, acesta speculează greșeala mea de a nu insera in contract că imobilul se vinde mobilat și utilat.--

Mulțumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2020
Nick9n, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nick9n , utilizator 20:49, 24 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noi am vorbit și stabilit prețul cu tot cu bunuri, pe care trebuia să le ia până azi- când a primit toți banii.

ori ati stablit pretul cu tot cu bunuri, ori trebuia sa le ia...
poate e de cuvant si le lasa, daca nu le lasa, nu aveti cum sa probati intelegerea.
Verbal am stabilit că le lasă, însă în contract mi a scăpat sa facem mențiunea. Dar nici nu vine să le ia. Eu aștept la nesfârșit lasă vina sa și le ia?

Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
pai de ce sa vina sa le ia, daca v-ati inteles ca le lasa? dvs aveti cheie, omul a eliberat casa? adica si-a luat lucrurile ( in caz ca statea acolo) ?

apasati pe raspunde, nu pe citeaza!
Vânzătorul nu sta acolo. Apartamentul e închiriat și știe că preiau chiriașul. Potrivit contractului: predarea imobilului eliberat de bunurile mobile ale vânzătorului, se face in ziua platii integrale a prețului. Partea asta cu eliberarea bunurilor mobile mi a scăpat din vedere la semnare.
Banii i a primit integral joi (ieri). Nu și a luat nimic din apartament.
Până când poate să și ia din bunuri?
Ne am înțeles să le lase, dar îmi tot zice că e important ce am semnat. Vrea să profite de scăparea asta cu bunurile mobile.
Azi îmi dă cheia și actele, după declarația că a primit prețul.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
Nick9n, utilizator
Apartamentul e închiriat și știe că preiau chiriașul.

adica aveti si chirias ?

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare casa - cu probleme ganirolf ganirolf Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: Am cumparat o casa la cheie prin credit ipotecar, evident aceasta a trecut ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri? seldom seldom Buna ziua, Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori. In ... (vezi toată discuția)