avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății?

Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, iar noi fiind promitenții-cumpărători. Am plătit un avans, iar înțelegerea era ca restul de preț să fie achitat prin credit ipotecar până la data de 20.12.2018. În antecontract este specificat astfel: ”Promitenții-cumpărători intră de drept și de fapt în stăpânirea și folosința imobilului cumpărat la data încheierii contractului autentic de vânzare-cumpărare, pe care părțile se angajează să o efectueze până cel târziu la data de 20.12.2018. Dacă până la această dată contractul de vânzare-cumpărare nu se realizează din vina promitenților-vânzători, aceștia datorează promitenților-cumpărători plata dublului avansului achitat astăzi. Dacă încheierea contractului autentic de vânzare-cumpărare nu se realizează din vina promitenților-cumpărători, aceștia vor pierde avansul arătat mai sus.” Întrebarea mea este: În cazul în care în contractul autentic de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, atunci predarea apartamentului trebuie făcută în data plății, e adevărat? Din momentul în care plătim și semnăm contractul autentic de v-c, noi vom fi proprietarii de drept, și vânzătorul este obligat să elibereze imobilul. Există vreo lege care ar spune că din momentul în care este semnat contractul și este plătit imobilul, cumpărătorii sunt obligați să-i dea vânzătorului un termen de 30 de zile în care să se poată muta? Noi vrem să ne mutăm cât de repede posibil, deci de exemplu, dacă plătim și semnăm în data de 14.12.2018, dacă nu există o altă înțelegere în contract, noi avem dreptul să îi cerem vânzătorului să elibereze apartamentul? Sau dacă nu este omenește posibil să-l elibereze, se poate menționa în contract că pe perioada în care vânzătorul încă ocupă imobilul respectiv să plătească chirie și cheltuielile aferente apartamentului? Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:24, 3 Decembrie 2018
La momentul semnării contractului de vânzare cumpărare și după achitarea integrală a prețului, se poate specifica faptul că transmiterea proprietății operează de la data semnării contractului, dar că predarea imobilului se va face pana la data de....
Si stabiliți cu vânzătorii o data limita, de comun acord.
Problema este că, la fel cum vânzătorii nu se pot muta până atunci, și noi trebuie să ne mutăm că la momentul de față stăm și noi în chirie, și noi trebuie să eliberăm apartamentul până la sfârșitul lui decembrie. Ei când au promis că ne vând au promis ca apartamentul să fie eliberat. Putem să ne înțelegem, dar să nu fie vorba de luni de zile.
Da, dar nici ei nu se pot apuca de cărat catrafusele, în condițiile în care nu si-au primit toti banii. Banca oricum nu virează în aceeași zi. O sa intre banii peste vreo săptămână. Apoi, nu stiti daca vi se va aproba dosarul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se plateste chirie. Vanzatorul din momentul in care a luat toti banii si mai ramane va plateste chirie daca nu evacueaza. Discutati clar si la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neindeplinirea conditiilor antecontract anamaria_ioan anamaria_ioan Buna ziua! Am incheiat un antecontract cu o firma pt constructii pt realizarea unui apartament intr-un complex rezidential. \"Art.6. Părţile se obligă să ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)