Admiterea are loc pe baza de dosar, urmand a fi declarati admisi toti candidatii care se inscriu la admitere si indeplinesc conditiile legale de inscriere.
Pentru departajarea candidatilor admisi la invatamantul de zi pe locurile finantate de la bugetul de stat si a celor admisi cu plata taxelor de studii, criteriul utilizat este cel al mediei aritmetice dintre media de la examenul de bacalaureat si media de absolvire a anilor de liceu.
Incepand cu anul II de studii, are loc anual o noua clasificare a studentilor in functie de media/mediile anului/anilor anteriori, pentru departajarea studentilor finantati de la bugetul de stat si a celor cu plata taxelor de studii. Taxa de scolarizare anuala este de 2500 lei, urmand a fi reactualizata la nivelul alocatiei bugetare in fiecare an universitar.
Calendarul admiterii
Inscrierea candidatilor la admitere se face in perioada 14 - 22 iulie, cu exceptia zilei de duminica 20.07, si 16-20 septembrie 2008, zilnic intre orele 9:00 – 14:00 la sediul Facultatii de Drept si Stiinte Administrative din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, B-dul Eroilor nr. 9 A.
Dupa data de 22 septembrie 2008, pe locurile cu plata taxei de scolarizare neocupate, precum si pe locurile ramase libere ca urmare a neplatii in termen a primei rate din taxa de scolarizare, se va organiza o ultima selectie in perioada 23 septembrie -17 octombrie 2008, intre orele 12.30-14.00.
Taxa de inscriere la admitere este de 100 lei, care se va achita in cadrul programului prevazut pentru inscrierea la concurs, eliberandu-se o chitanta.
Numar de locuri
Pentrul anul 2008-2009, la aceasta Facultate de Drept a fost repartizat un numar de:
- 68 locuri subventionate de la buget
- 500 locuri pentru cursurile la zi, frecventa redusa, si pentru invatamantul de la distanta
Conditii obligatorii
Candidatii admisi pe locurile finantate de stat trebuie sa depuna diploma de bacalaureat in original pana la data de 20.09.2008. Tot pana la acea data trebuie confirmat locul obtinut si trebuie achitata taxa de inmatriculare, care este in valoare de 150 lei. Dupa data de 22 septembrie 2008 listele pentru locurile finantate de la bugetul de stat sunt definitive.
Acte necesare
a) diploma de bacalaureat sau echivalenta cu aceasta, in original;
b) copia legalizata a diplomei de licenta - pentru candidatii care au absolvit o facultate;
Absolventii de liceu din promotia 2008, carora nu li s-a eliberat diploma de bacalaureat, pot prezenta in locul acesteia adeverinta tip, din care sa rezulte ca au absolvit liceul si au promovat examenul de bacalaureat, media generala de bacalaureat, precum si media generala a anilor de studiu, urmand ca cei declarati reusiti la concursul de admitere, sa depuna la secretariatul facultatii diploma de bacalaureat in original, pana cel tarziu la data de 20 septembrie 2008. Nedepunerea diplomei de bacalaureat si a foii matricole in original, exclude candidatii/studentii pe locurile finantate de la bugetul de stat.
Candidatii care se inscriu la concurs si la o alta facultate/specializare, in locul diplomei de bacalaureat (sau adeverintei) vor anexa o copie legalizata, precum si copia legitimatiei de inscriere la concurs la prima facultate, a carei conformitate cu originalul se certifica de secretariatul comisiei de admitere de la facultatea respectiva.
De asemenea, candidatii care au calitatea de student la o alta facultate vor depune copie legalizata a diplomei de bacalaureat, precum si o adeverinta eliberata de facultatea respectiva, din care sa rezulte calitatea de student (cu sau fara taxa), precum si faptul ca originalul diplomei de bacalaureat se afla la acea facultate.
Fara diploma de bacalaureat in original nu se acorda scutirea de plata taxei de inscriere si nu se poate candida pe locurile finantate de la bugetul de stat.
c) certificatul de nastere in copie legalizata;
d) certificatul de casatorie in copie legalizata in cazul celor care prin casatorie si-au schimbat numele de familie;
e) Carte de Identitate/Buletin Identitate in copie - certificata de secretarul comisiei de admitere;
f) doua fotografii tip buletin de identitate;
g) adeverinta medicala eliberata de cabinetele medicale (scolare sau teritoriale), din care trebuie sa rezulte expres aptitudinea candidatului de a urma Facultatea de Drept si Stiinte administrative precum si dovada vaccinarilor. Adeverinta medicala nu trebuie vizata de catre Policlinica/Spitalul studentesc.
h) Actele doveditoare pentru acei candidati care solicita scutirea de plata taxei de inscriere la concursul de admitere.;
i) Cererea candidatului prin care se solicita scutirea de plata taxei de inscriere, care se prinde cu agrafa pe interiorul primei coperte a dosarului de admitere.
Toate actele mentionate mai sus se vor depune intr-un dosar plic, impreuna cu cele doua fise de inscriere, completate lizibil.
Odata cu predarea dosarelor de inscriere, candidatii vor primi o legitimatie pe care acestia sunt obligati sa o completeze si sa-si lipeasca o poza (pe cea de-a doua poza isi vor scrie numele pe verso si o vor pune la dosar) si care se va restitui facultatii numai de catre candidatii care nu au fost declarati reusiti sau care se retrag, o data cu restituirea dosarului de inscriere.
Mai multe informatii privind admniterea la Facultatea de Drept a Universitatii de vest, din Timisoara, gasiti aici.
Comentarii articol (3)