Hotararea Guvernului nr. 1268/2008 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1.344/2007 privind normele de organizare si functionare a comisiilor de disciplina a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 700 din 15.10.2008.
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. I. - Hotararea Guvernului nr. 1.344/2007 privind normele de organizare si functionare a comisiilor de disciplina, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 768 din 13 noiembrie 2007, cu completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Articolul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Comisia de disciplina competenta sa desfasoare procedura disciplinara este cea constituita in cadrul autoritatii sau institutiei publice ierarhic superioare, pentru analizarea si propunerea modului de solutionare a sesizarii privitoare la faptele urmatorilor functionari publici:
a) conducatori ai autoritatilor sau institutiilor publice aflate in subordinea ori sub autoritatea acesteia si adjuncti ai acestora, numiti prin act administrativ al autoritatii sau institutiei publice superioare;
b) conducatori ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale si adjuncti ai acestora, numiti prin act administrativ al autoritatii sau institutiei publice superioare;
c) conducatori ai serviciilor publice infiintate in subordinea sau sub autoritatea autoritatilor administratiei publice locale, numiti prin act administrativ al autoritatii sau institutiei publice superioare.
(2) In situatia in care numirea in functia publica se face prin act administrativ al conducatorului altei autoritati sau institutii publice decat cea ierarhic superioara, comisia de disciplina competenta sa desfasoare procedura disciplinara este cea constituita in cadrul autoritatii sau institutiei publice al carei conducator emite actul administrativ de numire.
(3) Comisia de disciplina competenta sa desfasoare procedura disciplinara este cea constituita:
a) potrivit art. 6, pentru analizarea si propunerea modului de solutionare a sesizarii privitoare la faptele secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale sesizate ca abateri disciplinare;
b) potrivit art. 7, pentru analizarea si propunerea modului de solutionare a sesizarii privitoare la faptele secretarilor judetelor si ale secretarului municipiului Bucuresti;
c) potrivit art. 8, pentru analizarea si propunerea modului de solutionare a sesizarii privitoare la faptele inaltilor functionari publici."
2. La articolul 17, alineatul (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(5) Decontarea cheltuielilor de transport, cazare si diurna, in conditiile prevazute la alin. (4), se asigura de autoritatile sau institutiile publice in cadrul carora sunt numiti functionari publici membrii, secretarul comisiei de disciplina, precum si persoanele desemnate sa efectueze cercetarea administrativa potrivit prevederilor art. 31."
3. La articolul 22 alineatul (1), dupa litera d) se introduce o noua litera, litera d1), cu urmatorul cuprins:
"d1) intocmeste recomandari cu caracter general, la finalizarea procedurilor de cercetare administrativa;".
4. La articolul 48, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
"(3) Autoritatile si institutiile publice in cadrul carora sunt numiti functionari publici au obligatia sa solicite de la ultimul loc de munca situatia disciplinara a functionarului public, in termen de 10 zile de la data emiterii actului administrativ de numire. Obligatia revine autoritatilor si institutiilor publice numai pentru functionarii publici ale caror raporturi de serviciu au incetat cu mai putin de 3 luni inainte de data numirii in functia publica."
5. Articolul 54 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 54. - (1) Documentele rezultate din activitatea de cercetare desfasurata de comisia de disciplina, cu exceptia raportului privind propunerea de sanctionare, au caracter confidential si se pastreaza de secretarul acesteia, in situatia in care sedintele comisiei de disciplina nu au avut caracter public.
(2) Rapoartele privind propunerea de sanctionare se publica de catre comisia de disciplina la sediul autoritatii sau institutiei publice in cadrul careia aceasta isi desfasoara activitatea, cu exceptia datelor cu caracter personal, asa cum sunt ele definite prin lege."
Art. II. - Sesizarile inregistrate pana la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se solutioneaza de comisiile de disciplina competente la data formularii sesizarilor.
PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU
Contrasemneaza:
---------------
Ministrul internelor si reformei administrative,
Cristian David
Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici,
Jozsef Birtalan
Ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse,
Mariana Campeanu
p. Ministrul economiei si finantelor,
Catalin Doica,
secretar de stat
Bucuresti, 8 octombrie 2008.
Nr. 1.268.
Comentarii articol (0)