Anul acesta, INM a scos la concurs 200 de locuri de auditori. Pe langa acestea, concursul avea in vedere si ocuparea unui post vacant de consilier juridic personal de specialitate juridica, asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul INM. De asemenea, din cele 200 de locuri de auditori, 100 au fost alocate pentru ocuparea functiei de judecator si 100 pentru ocuparea functiei de procuror.
Concursul de admitere a debutat pe 27 august, cu o proba scrisa la materiile drept civil, drept penal, drept procesual civil si drept procesual penal, in urma careia doar 240 de candidati au fost declarati admisi. De asemenea, in data de 10 septembrie, candidatii declarati admisi au sustinut un test de verificare a rationamentului logic, prin rezolvarea unui test grila care cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, ale caror raspunsuri nu se puncteaza.
Interviul a avut loc in perioada 11-20 septembrie si a constat in chestionarea orala a candidatilor in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.
Nota obtinuta la concurs reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, calculata in raport cu urmatoarea pondere:
-75% proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice de tip grila;
-15% rationamentul logic;
-10% interviul.
Cea mai mare medie obtinuta anul acesta la concursul de admitere a fost de 8,76.
La finalizarea primului an de studiu, auditorii de justitie vor opta, in ordinea mediilor si in raport cu numarul posturilor, pentru functia de judecator sau procuror.
Lista cu notele finale poate fi consultata aici.
Comentarii articol (2)