ACCES GRATUIT
Comisia Europeana
Cancerul in Europa: lupta continua!
In fiecare an, 3,2 milioane de europeni sunt diagnosticati cu cancer, aceasta fiind si cea mai frecventa cauza a mortalitatii, dupa afectiunile cardiace, potrivit unor informatii publicate de Comisia Europeana, vineri. CE continua lupta cu maladia, prin intermediul stiintei, obiectivul fiind reducere numarului de imbolnaviri cu 15%.
Articolul continuă mai jos
Majoritatea statelor membre dispun de o strategie menita sa reduca rata mortalitatii. Multe dintre ele au in vedere organizarea unor campanii de informare cu ocazia Zilei mondiale de lupta impotriva cancerului, ziua de 4 februarie.
Tipurile cel mai des intalnite sunt cancerul pulmonar, cancerul de san si cel de colon.
UE isi propune sa reduca rata imbolnavirii de cancer cu 15%, urmand sa atace pe doua fronturi:
1. Codul european impotriva cancerului contine 11 sfaturi practice, bazate pe explicatii stiintifice, care ii pot ajuta pe oameni sa isi mentina sanatatea si pot contribui la diminuarea riscului imbolnavirii de cancer. Printre acestea se numara practicarea zilnica a exercitiilor fizice si limitarea la o bautura alcoolica pe zi pentru femei si la doua pentru barbati.
2.Oameni de stiinta, medici si grupuri de pacienti lucreaza impreuna in cadrul Parteneriatului european privind lupta impotriva cancerului.
Finantarea oferita de UE ii ajuta sa faca schimb de informatii, echipament si experienta.
In timp ce oamenii de stiinta fac pasi uriasi in tratarea cancerului, numarul celor care pierd lupta cu aceasta afectiune este inca foarte mare, ceea ce arata ca este necesara intensificarea eforturilor depuse in domeniul cercetarii.
Potrivit CE, in perioada 2002-2006, UE a finantat 108 proiecte individuale alocand cercetarii in domeniul cancerului o suma totala de 480 de milioane de euro. Pentru etapa urmatoare (2007-2013), cifra va fi si mai mare.
O echipa finantata de UE a realizat un biosenzor capabil sa identifice celule care pot stopa extinderea tumorii. Acesta i-ar putea ajuta pe pacientii suferind de cancer sa se foloseasca de propriul sistem imunitar pentru a lupta impotriva bolii.
Exista si alte proiecte de cercetare care analizeaza cauzele imbolnavirii de cancer. Unul dintre ele studiaza in ce masura expunerea la aer poluat ne poate afecta sanatatea pe termen lung.
Mai multe informatii aici.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)