In plus, este foarte important sa se adune multe informatii despre ansamblul rezidential in care persoana planuieste sa achizitioneze o locuinta. Ansamblul trebuie sa intruneasca anumite caracteristici care sa ii ofere unui cumparator ceea ce are nevoie. Tocmai din acest motiv, localizarea este un aspect de care trebuie sa se tina cont. In acelasi timp, caile de acces, facilitatile, mijloacele de transport si infrastructura reprezinta puncte cheie in alegerile cumparatorilor.
Pentru anumite persoane poate fi importanta existenta unui supermarket in apropiere, sau a unei gradinite, scoli etc..
Compartimentarea locuintei este iarasi un aspect care poate determina o persoana sa devina cumparator sau nu.
De asemenea, orice client ar trebui sa discute cu dezvoltatorul despre structura de rezistenta a imobilului si despre materialele folosite. De altfel, in momentul in care viziteaza ansamblul cumparatorul trebuie sa fie atent la finisajele exterioare pentru ca acestea sunt o dovada a calitatii constructiei.
Cumparatorul trebuie, totodata, sa vada toate actele care il asigura ca nu exista ilegalitati, mai ales in privinta autorizatiei de constructie si a aprobarilor necesare.
De cealalta parte trebuie sa se tina cont de pret. In general, dezvoltatorii afiseaza un pret pe mp si suprafata utila. Insa, o locuinta inseamna suprafata construita, pentru ca nu poti trai intr-un bloc fara pereti. Astfel, multi cumparatori, in momentul in care discuta cu un dezvoltator, descopera ca pretul calculat initial este unul prea mic.
Acest aspect este extrem de important in momentul in care vine vorba despre un credit bancar.
Desigur ca un cumparator trebuie sa citeasca termenii contractuali si sa nu semneze nimic fara a fi sigur de ceea ce presupun acei termeni.
In plus, in cazul in care exista un loc de parcare, acesta trebuie sa se intereseze daca pretul este inclus in pretul total sau daca trebuie sa suporte alte cheltuieli. Acelasi lucru este valabil si pentru facilitatile ansamblului: terasa, gradina, loc de joaca pentru copii etc..
Avantaje ale ansamblurilor rezidentiale:
- siguranta cladirii in fata calamitatilor naturii (cutremure, inundatii, temperaturi foarte ridicate);
- suprafata generoasa, care asigura confortul necesar. O garsoniera intr-un complex rezidential are intre 40 si 50 de metri patrati, un apartament de 2 camere intre 60 si 80 de metri patrati, cele de 3 intre 90 si 110 metri patrati, iar cele de 4 camere de la 120 de metri patrati in sus;
- in unele cazuri un apartament intru-un ansamblu poate fi mai ieftin decat unul vechi. Pretul se stabileste in functie de locatie, de facilitati si de calitatea executiei;
- accesul privat, crearea unui spatiu de joaca pentru copii, fantani, asigurarea unui loc de parcare, contorizarea individuala a consumului.
Dezavantajele ansamblurilor rezidentiale:
- constructorii pot fi uneori neseriosi si nu predau de fiecare data la timp lucrarile.
- pot aparea probleme legate de calitatea lucrarilor. Foarte multi dintre cei care au intrat in posesia unui apartament nou au constatat ca finisajele lasa de dorit.
- chiar daca pretul unui apartament dintr-un complex rezidential poate fi avantajos la prima vedere, cheltuielile lunare adiacente pot fi un dezavantaj financiar (plati suplimentare obligatorii la serviciul de paza, curatenie si gradinarit)
- complexele rezidentiale se pot afla intr-o zona unde sa nu existe mijloace de transport in comun, ceea ce face un proprietar dependent de masina proprie.
Comentarii articol (0)