ACCES GRATUIT
Statul roman va primi 135 milioane de euro nerambursabili de la Elvetia
In data de 7 septembrie 2010, la Berna, a avut loc ceremonia de semnare a Acordului-cadru intre Consiliul Federal Elvetian si Guvernul Romaniei privind implementarea "Programului de cooperare Elvetiano-Roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse", prin care Romania va primi fonduri nerambursabile in valoare de 135 milioane de euro pentru a dezvolta proiecte privind modernizarea sistemului judiciar sau securitatea frontierelor, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Finantelor Publice.
Articolul continuă mai jos
Acordul-cadru detaliaza regulile pentru accesarea contributiei financiare nerambursabile in valoare de 181 mil. CHF (cca. 135 mil. EUR), contributie aprobata de Parlamentul Elvetian la 7 decembrie 2009. Contributia acopera urmatoarele domenii tematice: securitatea, stabilitatea si sprijinul pentru reforme (securitatea frontierelor, capacitate de management la nivel local si regional, modernizarea sistemului judiciar, etc.); mediu si infrastructura; promovarea sectorului privat; dezvoltarea sociala si a resurselor umane.
“Programul de cooperare Elvetiano-Roman reprezinta un element important de consolidare a relatiilor bilaterale dintre Romania si Elvetia, urmarind, ca si obiectiv principal, sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale intre Romania si tarile mai dezvoltate din Uniunea Europeana extinsa, pe de o parte, precum si intre centrele urbane dinamice si regiunile periferice slab dezvoltate din punct de vedere structural”, se arata in comunicatul de presa al MFP.
Acordul-cadru prevede doua abordari, respectiv abordarea pe baza de Proiecte si abordarea pe baza de Fonduri Tematice, prima fiind gestionata de catre partea romana, iar a doua fiind similara unui mecanism bilateral cu administrarea asigurata, in principal, de catre partea elvetiana.
De asemenea, in cadrul acestei finantari, in general, beneficiarii trebuie sa asigure o co-finantare de minim 40% din totalul costurilor eligibile, cu exceptia co-finantarii asigurate de institutiile publice, caz in care contributia trebuie sa fie de minim 15% din totalul costurilor eligibile si de organizatiile neguvernamentale, caz in care este prevazuta o contributie proprie de minim 10% din totalul costurilor eligibile.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)