avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... de ce nu se aproba finantare neramburasabila pentru ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

de ce nu se aproba finantare neramburasabila pentru constructia unor centre sociale, daca in oras nu sunt cladiri de reabilitat si modernizat ???

buna ziua
in orasul nostru nu exista camin de batrini, nu sunt nici cladiri pentru modernizat si nu se pot obtine fonduri europene
este pacat ca asa s-a incheiat acordul de finantare
in Romania nu s-au construit centre sociale, camine de batrini, centre maternale, etc si acum se pun conditii imposibil de realizat
cum putem proceda sa obtinem bani necesare constructiei si dotarii unui camin sau centru social, precizez ca sunt consilier local si primaria nu are bani pentru asa ceva
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Newfield Consulting S.R.L. , Consultant credite si finantari 14:51, 19 Octombrie 2009
Din cate retin eu intradevar banii se pot obtine numai pentru modernizarea unor centre deja existente sau reabilitarea si amenajarea unor cladiri in scopul crearii de centre, in cazul fondurilor europene. Pe masura 3.2. POR din cate retin. Depunerea dosarelor este continua, deci in limita fondurilor disponibile poate mai aveti timp sa gasiti o solutie. Fondurile de pe aceasta masura pot fi accesate de catre apl-uri si in parteneriat cu ong-uri, incercati eventual aceasta cale. Daca exista deja vreo fundatie sau asociatie care presteaza servicii sociale acreditat si detine un spatiu, profitati de aceasta ocazie. Chiar daca nu se reuseste atragerea fondurilor pentru centrul de batrani din cauza conditiilor, atunci incercati pentru copii, persoane cu dezabilitati sau oricare alte activitati sociale. Discutati eventual cu fundatiile din orasul dumneavoastra sau chiar si cu autoritatile din apropiere.
Intradevar masura 3.2 POR este cea prin care se pot finanta din fonduri europene nerambursabile reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale.
Beneficiarii acestei finantari sunt: APL, ONG, Institutii de cult si furnizorii de servicii sociale.
In astfel de proiecte recomand incheierea unor parteneriate fie cu ONG-uri, fie cu institutii de cult, fie cu furnizorii de servicii sociale.
Cladirea nu este nevoie sa fie in proprietatea Primariei, poate fi al unui partener. Poate fi o cladire industriala dezafectata, un depozit dezafectat, cladiri parasite etc.
Am sa va descriu un proiect de succes, derulat ce-i drept in alt stat, dar ne poate furniza suficiente idei pentru astfel de cazuri:

ªi bogaţii au probleme…

Luxemburg
Din cauza declinului industriei carbunelui si otelului, zone formate din oraşele Duddelange şi Differdange din Luxemburg, în care locuiau peste 2900 de persoane, s-au confruntat cu mari probleme economice şi sociale: şomaj în masă, scăderea nivelului de trai, poluare, abandonarea clădirilor şi distrugerea lor. În acest context, era necesară o regenerare urbană şi amenajarea în fostele clădiri industriale a unor centre sociale polivalente, unde locuitorii din zonă să poată beneficia de sprijinul de care aveau nevoie şi pentru reintegrarea pe piaţa muncii. Amenajarea a fost realizată de către şomerii din zonă, iar serviciile oferite de centre vizau şi copiii şi tinerii din zonă. Costurile totale ale programului URBAN I desfăşurat în Duddelange au fost de un milion de euro, iar contribuţia europeană s-a ridicat la 500 de mii de euro.
Proiectul: « Casa Cartierului – centru pentru educaţie şi asistenţă socială »

« Casa cartierului » a fost proiectul principal al programului URBAN I desfăşurat în Duddelange. Proiectul a fost realizat cu participarea locuitorilor oraşului şi urmarea să rezolve cele mai stringente nevoi ale lor. In 1994, o cladire părăsită a fost reamenajată şi transformată în “Casa Cartierului”, un loc în care oamenii se puteau întâlni cu asistenţii sociali şi specialiştii în reconversie profesională. Centrul oferea de asemenea activităţi extra-şcolare, cursuri de limbi străine şi activităţi sportive, pentru 30 de copii. Pentru alţi 80 de copii a fost înfintata o grădiniţă. Datorită acestor activităţi extra-şcolare desfaşurate în această “casă”, centrul a devenit un loc de întilnire pentru copiii şi tinerii din întreaga zonă, nu doar din cele 2 oraşe. În plus, a fost amenajat un mic restaurant cu autoservire, care oferă 3 mese pe săptămână pentru 25 de copii. “Casa cartierului” are 6 angajaţi permanenţi.

Costuri totale: 632.000 euro
Contribuţie UE: 271.000 euro

Nu stiu din ce oras sunteti, dar sunt convins ca existe posibilitati si chiar parteneri interesati pentru dezvoltarea unui proiect de genul celui dorit de dumneavoastra.

Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile pentru asociatia de proprietari Adriantot Adriantot Indrumati-ma, va rog, referitor la accesarea fondurilor europene nerambursabile. Am citi cate ceva despre suma maxima de 200.000 euro nerambursabili. De unde ... (vezi toată discuția)
Infiintare azil batrani rusanica rusanica Ma intereseaza ca persoana fizica pot obtine fonduri pentru infiintarea unui azil de batrani? si care ar fi pasii de urmat (vezi toată discuția)
Fonduri europene constructie azil de batrani calutul_jo calutul_jo detin un teren si as dori sa construesc un azil de batrini as dori sa stiu care sint pasi de parcurs ?.ce fel de asociatie trebuie deschisa?as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)