Daca vrei sa stii mai multe despre pielea ta, iti poti face analiza tipului de ten, analiza nivelului de melanina si a tipului de scalp. Fie ca te duci la dermatolog, fie ca apelezi la farmacie, care in cadrul unei campanii ofera teste de acest gen, e bine macar o data in viata sa-ti supui tenul, mâinile si pielea scalpului unor examinari specifice.
Vei afla cum stai cu anumiti parametri distinctivi ai pielii precum: pH-ul, gradul de hidratare, temperatura, elasticitatea, cantitatea de sebum, melanina si fototipul.
Mii de femei la nivel mondial sunt expuse efectelor secundare din cauza folosirii tehnicilor de infrumusetare neautorizate. Nici româncele nu fac exceptie, mai ales ca la noi exista doar 750 de medici specialisti dermatologi, 150 de chirurgi plasticieni si vreo 2.000 de cosmeticiene.
Doar 30% dintre dermatologi practica si dermatologia estetica si chirurgicala. Din dorinta de schimbare rapida si din cauza lipsei de informare, multe femei ajung sa fie victimele unor aparate neomologate si ale unor acte “medicale” neprofesioniste, având repercusiuni foarte grave, pentru o perioada indelungata de timp.
De aceea, inainte de a alege clinica ori salonul in care vrei sa-ti tratezi pielea, asigura-te ca specialistii respectivi au facut cursuri in tara sau strainatate pentru a se califica in diverse proceduri estetice, ca de exemplu peeling chimic, dermabraziune, lasere, lumina intens pulsata, radiofrecventa, unde de soc, fillere, tratamente cu toxina botulinica sau diverse interventii chirurgicale asupra pielii.
Daca iti risti pielea pentru a scapa de riduri sau de alte aspecte neplacute ale tenului recurgând la tehnici chirurgicale de infrumusetare neomologate sau realizate de personal neautorizat, te-ai putea confrunta cu o serie de necazuri, precum:
- durerea;
- infectarea;
- inrosirea sau invinetirea zonei;
- umflaturile si sensibilitatea marita a pielii;
- mutilari temporare sau chiar permanente.
La nivel european, numarul femeilor care au ajuns sa fie desfigurate, in urma interventiilor realizate de asa-zisii specialisti, a crescut la câteva mii.
Celulita
Transformarea din coaja de portocala in petala de catifea este posibila. Totul depinde de rabdarea ta, de tipul de tratament pe care-l adopti si de specialistul pe mâna caruia te dai. Mezoterapia este folosita de doctorii francezi de prin anii 1960 in diferite specialitati medicale: reumatologie, traumatologie si mai recent chirurgie plastica.
Adio, coaja de portocala!
Saloanele cosmetice se intrec in oferte privind masajele anticelulitice, impachetari de diverse feluri.
in farmacii gasesti o multitudine de geluri menite sa te scape de celulita. Dar toate aceste tratamente locale trebuie a sociate cu miscare si regim alimentar echilibrat , daca vrei sa obtii rezultate pe t ermen lung.
Uita de paste fainoase, prajeli, to caturi si dulciuri. imbratiseaza un regim bogat in fructe si legume. Daca la mijloc sunt dezechilibre hormonale, acest ea trebuie tratat e, la fel si circulatia periferica sangv ina precara. Celulita infectioa sa necesita spitalizare de urgenta, cu administrarea de antibiotice, in functie de agentul infect ios implicat.
2 tipuri de celulita
Potrivit dictionarului de medicina “Larousse”, termenul de celulita desemneaza doua afectiuni, care nu au nici o legatura intre ele:
1. Celulita estetica, in care modificarea pielii este provocata de depuneri de grasime subcutanata. Aspectul de coaja de portocala de pe coapse si fese apare la 19% dintre femei in urma administrarii contraceptivelor orale, la 12% dintre adolescentele la pubertate, la 17% dintre femeile devenite mamici, la 27% dintre femeile aflate la menopauza.
2. Celulita infectioasa intra in categoria celulitei medicale fiindca la mijloc se afla o infectie a tesutului subcutanat cu un streptococ ori un stafilococ. Zona afectata devine dureroasa, se incalzeste si se inroseste. Apar frisoanele si febra, precum si o stare generala proasta. inainte de a incepe un tratament anticelulitic, ar fi bine sa-i faci o vizita medicului de familie, dermatologului sau chirurgului plastician.
La ora actuala, aproximativ 95% dintre femei se confrunta cu problema celulitei. Fie ca apare pe fond hormonal, fie pe fond nervos sau ca o tulburare a nutritiei, aceasta boala pune tot mai multe probleme in rândul femeilor.
Celulita apare cu preponderenta in anumite perioade ale vietii: la pubertate, in sarcina, in sindromul premenstrual. Stresul, sedentarismul, alimentatia dezechilibrata, tulburarile circulatiei sangvine periferice sunt factori care pot favoriza celulita.
Undele de soc si radiofrecventa
Eliminarea celulitei se poate face folosind undele de soc si radiofrecventa. Este un program de remodelare corporala, personalizat in functie de fiecare organism in parte, necesitatile si gradul de celulita existente.
Pentru rezultate vizibile rapide, este nevoie de o cura terapeutica minima, de sase sedinte combinate, adica se efectueaza simultan ambele tehnici, unde de soc si radiofrecventa, durata unei sedinte ajungând la 20 de minute.
Dupa efectuarea sedintelor necesare, pielea capata un aspect ferm si neted, iar tesutul adipos eliminat in totalitate, rezultatele fiind de lunga durata. Poti urma acest tratament daca ti s-a lasat pielea in urma unei cure de slabire, daca ai nascut recent, daca pielea ta are aspect de coaja de portocala sau daca vrei sa-ti refaci conturul cutanat dupa diverse operatii sau lipoaspiratie.
Injectiile
Mezoterapia consta in injectarea unor substante: minerale, vitamine, aminoacizi, enzime, extracte din plante, anestezice, medicamente, toate preparate sub forma unui cocteil, in zona afectata. Injectiile se fac numai de medic: chirurg plastician, dermatolog.
Acesta foloseste niste ace fine, care nu lasa urme. Uneori, pot fi injectate chiar si 30 de produse, dar medicul decide câte si care, tratamentul fiind individualizat, iar dozele ajustate in functie de efectele dorite.
Odata injectat cocteilul, acesta declanseaza o reactie chimica ce topeste grasimile si micsoreaza stratul adipos. Injectiile se fac de doua ori pe saptamâna, in prima faza (saptamânile 1-2), dupa care o injectare la 7 zile este suficienta.
Dupa 9 saptamâni de tratament se pot rari injectarile, ajungându-se la un moment dat la una pe luna. Totul depinde de zona injectata si de rezultate. Sunt necesare cel putin 3 luni de tratament pentru o cura completa, apoi pentru intretinere o injectie pe luna.
Contraindicatiile mezoterapiei
-Persoanele alergice la substantele implicate in formarea cocteilului
-Femeile insarcinate si cele care alapteaza
Comentarii articol (0)