Peste 3200 de microintreprinderi au fost infiintate de tinerii sub 35 de ani, potrivit OUG nr. 6/2011, reiese din declaratiile primului-ministru Emil Boc. Astfel, prin intermediul acestor microintreprinderi, au fost create aproximativ 6000 de locuri de munca.
“Am vazut ca sunt deja 1859 de firme inmatriculate dintr-un total de 3205 de firme inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului. Acesta este semnul ca programul este atractiv pentru tineri. Sper, de asemenea, ca facilitatile oferite de program sa fie utilizate corect de catre beneficiari si sa genereze locuri de munca – doar la un simplu calcul, firmele infiintate pot sa genereze locuri de munca in jur de 6000 de locuri de munca, fara sa mai vorbim de efectul si de valoarea adaugata in economie pe care o realizeaza”, a declarat, miercuri, Emil Boc.
Conform premierului, noile firme au diverse obiecte de activitate, de la intretinerea si repararea autovehiculelor la lucrari de constructii, de la fabricarea painii si a produselor de patiserie la restaurante sau transporturi de marfuri.
“Incercam, cu resursele pe care le avem la dispozitie, sa sprijinim mediul de afaceri. Aceasta masura, destul de redusa, dar cu importanta mare, vine acum, intr-un moment in care ne pregatim sa iesim din recesiune si sa trecem pe crestere economica. Acest program, si prin intermediul dvs., va contribui la cresterea economica a Romaniei in acest an si in anii urmatori", a mai precizat primul-ministru.
Potrivit
OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, persoanele cu varsta de cel mult 35 de ani care vor sa inceapa o afacere pot beneficia de un credit nerambursabil de pana la 10.000 de euro.
Acelasi act normativ prevede ca intreprinzator debutant este persoana fizica majora care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) are capacitate juridica deplina de exercitiu, are varsta de pana la 35 de ani, impliniti cel mai tarziu in ziua inregistrarii cererii de inmatriculare a societatii cu raspundere limitata in registrul comertului;
b) anterior datei inmatricularii societatii in registrul comertului, nu a mai detinut si nu detine calitatea de actionar, asociat sau membru al organelor de conducere ale unei intreprinderi constituite in Spatiul Economic European;
c) infiinteaza pentru prima data o societate cu raspundere limitata in conditiile Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale prezentei ordonante de urgenta.
Comentarii articol (1)