CNAS da aproape un milion de lei pe publicitate, scrie Jurnalul National.
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cumpara servicii de informare si publicitate pentru implementarea Sistemului national Dosarul Electronic de Sanatate. In acest sens, institutia va incheia un acord cadru pe o perioada de 24 de luni de la data atribuirii contractului, valoarea estimata a contractului fara TVA fiind de 745.000 de lei. Finantarea este asigurata prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Axa Prioritara III "Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public".
Consiliul executiv al FMI va discuta vineri prima evaluare a noului acord cu Romania, titreaza Gandul.
Consiliul executiv al Fondului Monetar International (FMI) va discuta vineri prima evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania si solicitarea de modificare a unor criterii de performanta, potrivit site-ului institutiei financiare.
Romania a incheiat in luna martie un nou acord stand-by cu FMI, de tip preventiv, pe doi ani, cu o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde euro), respectiv 300% din cota pe care o are la Fond. Acordul va fi insotit de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.
Evenimentul Zilei anunta: Criza din Grecia ne scumpeste ratele cu sute de lei.
Romanii care s-au imprumutat in franci elvetieni sunt cel mai grav afectati de actuala scadere a valorii leului. Ratele platite de ei au crescut, in ultimele zile, cu zeci sau chiar sute de lei. Moneda nationala s-a depreciat cu circa 3-4% fata de euro si fata de francul elvetian in ultima luna si, in special, in ultimele doua saptamani.
Prelungirea crizei din Grecia trimite leul in corzi: euro sare cu 1%, francul atinge un nou varf istoric, informeaza Ziarul Financiar.
Leul a inregistrat ieri inca o depreciere abrupta pe piata valutara interbancara, cotatiile urcand cu inca 1%, pana aproape de 4,28 lei pentru un euro, cel mai inalt nivel atins din ianuarie, pe fondul tensiunilor provocate de prelungirea situatiei dramatice din Grecia (vezi pagina 10). Indirect a fost influentat si cursul francului elvetian, care a ajuns la un nou maxim istoric, de aproape 3,54 lei.
Leul atinge minimul ultimelor 5 luni, de 4,2635 lei/euro, dupa amanarea transei catre Grecia, informeaza Capital.ro.
Moneda nationala a pierdut luni inca 0,81% (3,44 bani) in fata monedei europene la cursul BNR, pana la 4,2635 lei/euro, ceea ce reprezinta minimul ultimelor cinci luni. Tensiunile au reaparut in piete odata ce a fost amanata virarea urmatoarei transe catre Grecia, astfel ca inca de la primele tranzactii din dimineata de luni s-au efectuat la cotatii de 4,26 lei/euro.
In ceea ce priveste dolarul american, leul a pierdut si in fata acestuia 0,82% (2,44 bani), pana la cotatia de 2,9978 lei/USD. Minimele precedente datau din 27 ianuarie in raport cu euro, cand a fost de 2,2675 lei/euro, respectiv din 16 martie in raport cu dolarul, cand a fost de 3,0019 lei.
Money scrie: Si saraci cu duhul si fuduli? Romanii vor joburi mici la firme mari. Vezi posturile
Cele mai vanate pozitii in aceasta perioada sunt in secretariat si front office. Joburile din aceste domenii nu presupun cunostinte avansate de limbi straine nici expertiza solida intr-un domeniu. insa nu toate joburile din front office si secretariat sunt cautate de candidati, ci numai cele ofertate ori de firme cu braduri puternice, foarte populare ori platite foarte bine.
Romania, dependenta de TVA: 76% din totalul veniturilor la buget provin din aceasta taxa, relateaza Financiarul.
Romania este tara in care statul ,,se hraneste” in principal din incasarile din Taxa pe Valoarea Adaugata, potrivit datelor publicate ieri de Ministerul Finantelor. Mai exact, din executia bugetara pe 2010 reiese ca 76% din totalul veniturilor incasate la bugetul de stat au reprezentat incasari din TVA, respectiv 49,48 mld. lei. Daca raportam suma la Produsul Intern Brut, aceasta reprezinta 9,6%.
,,Analizand executia bugetului de stat se constata ca incasarile - in suma de 66,54 mld. lei, sunt cu 3,18 mld. lei sub nivelul prevederilor bugetare definitive, iar platile efectuate, de 102,62 mld. lei, sunt cu 4 mld. sub nivelul creditelor bugetare definitive; deficitul bugetar - 36.08 mld. lei este cu 865,2 mil. lei sub nivelul prevederilor bugetare definitive”, se arata in documentul Finantelor.
Comentarii articol (0)