Firma de avocatura White & Case a asistat Hidroelectrica SA in cadrul procedurii de obtinere a unui imprumut in valoare de 110 milioane euro pentru a finanta reabilitarea celor sase unitati ale hidrocentralei Stejarul Bicaz, informeaza un comunicat de presa al firmei de avocatura. Finantarea va asigura o parte din costurile de abilitare a centralei, proces care ii va asigura functionarea pentru aproximativ 30 de ani.
Potrivit White & Case, in cadrul finantarii, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va contribui cu 70 milioane de euro la valoarea totala a imprumutului, restul de 40 milioane de euro fiind asigurate de un sindicat bancar format din Erste Bank si Caixabank.
Echipa de avocati White & Case care a asistat Hidroelectrica a fost condusa de
Delia Pachiu (foto dreapta), partener, asistata de
Simona Petrisor, avocat colaborator senior.
„A fost o reala placere sa asistam Hidroelectrica in eforturile sale de a da o a doua viata acestui proiect de referinta pentru domeniul hidroenergetic din Romania. Credem ca experienta noastra semnificativa in cadrul unor finantari similare ca si structura, oferite de institutii financiare multilaterale precum BERD, ne-a permis sa oferim alternative viabile si solutii optime in contextul tranzactiei”, a declarat
Delia Pachiu, partener White & Case Bucharest.
Contractarea creditului de 110 milioane de euro de la BERD a fost aprobata, luna aceasta, de Adunarea Generala a Actionarilor Hidroelectrica SA.
Potrivit companiei, textul final al acordului de imprumut intre BERD si Hidroelectrica, care a fost negociat la sfarsitul lunii mai, la Londra, de catre o echipa condusa de directorul general al companiei, Constantin Trihenea, a intrunit sustinerea tuturor membrilor AGA.
Creditul are o valoare de 110 milioane euro si acopera aproximativ 80% din costuri, diferenta pana la 138 milioane euro (costul total al retehnologizarii) fiind asigurata din surse proprii de catre Hidroelectrica S.A.
„Creditul acordat de BERD confirma forta companiei romanesti Hidroelectrica, fapt care este reflectat si de ratingul acordat de catre agentiile internationale ”, a afirmat
Constantin Trihenea.
Potrivit unui document de presa al companiei, lucrarile de modernizare vor prelungi cu 30 de ani durata de viata a hidrocentralei, care a fost pusa in functiune in urma cu 50 de ani. Astfel, vor fi executate lucrari la constructiile hidrotehnice, la hidroagregate, echipamente si instalatii auxiliare. Proiectul initial al centralei, cu o capacitate totala de 210 MW, a fost conceput, proiectat si structurat de omul de stiinta roman Dimitrie Leonida, in anul 1908, fiind considerat prima mare realizare in domeniul dezvoltarilor hidroenergetice din Romania.
Comentarii articol (0)