ACCES GRATUIT
Curtea de Apel Bucuresti mentine taxa de evaluare pentru cabinetele medicilor de familie
Curtea de Apel Bucuresti - sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a respins cererea Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie de suspendare si anulare a taxei de evaluare pentru cabinetele de medicina de familie, informeaza un document de presa al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Articolul continuă mai jos
Taxa de evaluare a fost aprobata prin
Ordinul MS si CNAS nr. 1165/691/2010, prevederile actului normativ intrand in vigoare la data de 14 septembrie 2010. Astfel, in data de 28 decembrie 2010,
Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie a formulat o cerere de chemare in judecata a MS si CNAS pentru suspendarea si anularea dispozitiilor art. I pct. 108 din Ordinul comun MS si CNAS nr. 1165/691/2010. Astfel, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti – sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal s-a format dosarul nr. 12.811/2/2010, avand ca parti Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie in contradictoriu cu Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Insa, prin sentinta civila nr. 4662 pronuntata in sedinta publica din data de 5 iulie 2011, Curtea de Apel Bucuresti - sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a respins ca neintemeiata cererea Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie, mentinand astfel nivelul taxei de evaluare.
Art. I pct. 108 din Ordinul comun MS si CNAS nr. 1165/691/2010 se refera la obligatia cabinetelor medicale de medicina de familie, a cabinetelor medicale de specialitate, centrelor medicale, centrelor de diagnostic si tratament si centrelor de sanatate (sediul/punctul de lucru) care solicita evaluarea, pentru efectuarea vizitei de evaluare, de a achita
o taxa de 1.000 lei pentru fiecare cabinet medical din structura aflat in mediul urban, respectiv 250 lei pentru fiecare cabinet medical din structura aflat in mediul rural. Potrivit actului normativ, plata taxei de evaluare se va face catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cod fiscal 11697800, in contul nr. RO66TREZ70026360550XXXXX, deschis la Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti.
CNAS precizeaza ca Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede in Titlul VIII – Asigurarile sociale de sanatate, ca in sistemul de asigurari sociale de sanatate pot furniza servicii medicale numai furnizorii autorizati si evaluati, iar pentru activitatea de evaluare, care se realizeaza o data la 2 ani, se achita o suma al carei cuantum se aproba prin ordin ministrului sanatatii si al presedintelui CNAS.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)